iPhone 17 biće znatno tanji, MacBook i Apple Watch će ga slediti

Apple se možda ponovo fokusira na tanje uređaje, prema izveštaju Marka Gurmana u njegovom PowerOn biltenu. Gurman sugeriše da bi iPhone 17 serija, zajedno sa MacBook-om i Apple Watch-om, mogla doživeti značajna smanjenja u debljini.

Ove vesti dolaze nakon nedavno objavljenog iPad Pro modela, koji je dao prioritet tanjem dizajnu bez mnogo kompromisa u performansama ili trajanju baterije—a to je verovatno postignuto zahvaljujući Apple-ovim M-serijskim čipovima koji pokreću iPad i MacBook linije.

Međutim, Gurmanov izveštaj ne pruža specifične podatke o tome koliko će tanki ovi uređaji biti ili koje izazove bi mogli da donesu. Pravljenje tanjeg uređaja često znači da proizvođač mora da napravi neke kompromise u pogledu hardvera ili da uvede inovativne tehnologije kako bi to nadoknadio.

S obzirom na kompaktne formate telefona koji generalno zahtevaju veće baterije i senzore za kamere, postizanje tanjeg dizajna bez kompromitovanja korisničkog iskustva bio bi značajan podvig za brend.

Za kontekst, prethodni MacBook modeli sa tanjim dizajnom, iako estetski privlačni, suočavali su se sa problemima kao što su termalno prigušivanje, problemi sa tastaturom i ograničene CPU/GPU opcije. Iako je Apple Silicon rešio mnoge od ovih problema, tanji dizajn kod iPhone-a, MacBook-a i Watch-a bi i dalje mogao dovesti do manjih baterija. Efikasnost budućih čipova mogla bi donekle da ublaži ovo, ali smanjenje ukupnog trajanja baterije moglo bi biti veliki problem za intenzivne korisnike.

S obzirom na Gurmanov dokazan rekord, fokus Apple-a na tanje uređaje deluje verovatno. Međutim, sa redizajnom iPhone 17 i MacBook/Watch serija koji su još uvek više od godinu dana daleko, ostaje da se vidi kako Apple planira da izvrši ovu promenu bez kompromisa u performansama i trajanju baterije.

Ono što sigurno znamo je da se Apple trenutno fokusira na iPhone 16 seriju, koja se očekuje da će debitovati negde u septembru.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.