Preklopni iPhone navodno će koristiti Samsung-ov ekran

Apple konačno ulazi na tržište savitljivih telefona i angažuje najveće igrače da im pomognu. Korejski medijski outlet TheElec izveštava da je Apple angažovao Samsung Display i LG Display za razvoj savitljivih ekran panela za svoje nadolazeće uređaje.

Samsung, lider u tehnologiji savitljivih telefona, verovatno razvija savitljivi panel za uređaj veličine od 7 do 8 inča, što nagoveštava Apple-ov prvi savitljivi iPhone. Ovaj savitljivi telefon bi bio sličan veličini iPad mini-ja i mogao bi potencijalno imati dizajn koji se savija horizontalno ili vertikalno, pri čemu Samsung priprema rešenja za obe opcije.

LG Display, s druge strane, izgleda da se bavi većim savitljivim ekranima. Njihov projekat uključuje savitljivi panel od 10 inča, za koji se spekuliše da je namenjen novom iPadu. Ovaj savitljivi iPad bi trebalo da se besprekorno integriše sa postojećim iPad ekosistemom.

Međutim, Apple ne žuri sa ovim projektom. Glavna prepreka za kompaniju izgleda da je nabor koji se pojavljuje na trenutnim savitljivim ekranima. Apple je navodno informisao oba proizvođača panela da je eliminisanje ovog nabora ključno za njih da razmotre lansiranje savitljivog uređaja.

Vremenski okvir za lansiranje ovih savitljivih Apple uređaja ostaje neizvestan. Industrijski insajderi spekulišu da bi lansiranje u 2026. godini moglo biti preambiciozno, pomerajući ciljani datum na 2027. godinu. Ovo bi moglo da se poklopi sa 20. godišnjicom iPhone-a i 10. godišnjicom prvog OLED iPhone-a, što bi učinilo tu godinu značajnom za Apple.

Ove vesti su uzbudljive za Apple fanove i tehnološku industriju u celini. Apple-ov ulazak na tržište savitljivih telefona mogao bi dodatno unaprediti tehnologiju, dovodeći do boljih dizajna, izdržljivijih ekrana i inovativnih funkcionalnosti. Sa Samsung-ovim i LG-ovim stručnjacima na čelu, ovi savitljivi Apple uređaji imaju potencijal da budu revolucionarni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.