Reuters: TikTok deli svoj kod algoritma kako bi umirio SAD

TikTok se priprema da izradi drugu verziju svog algoritamskog koda za svojih 170 miliona korisnika u Sjedinjenim Državama, izveštava Reuters. Prema više izvora koji su razgovarali sa agencijom, rad na podeli koda počeo je krajem prošle godine, pre nego što je Kongres odobrio zakon koji traži od ByteDance-a da proda svoj posao u Sjedinjenim Državama ili da bude zabranjen u zemlji.

Vlasnik društvene mreže u početku je odbio da komentariše, ali je kasnije postavljena izjava na X-u, rekavši da je priča "zavodljiva i činjenično netačna" bez dodatnih informacija o tome šta tačno nije tačno.

Izveštaj tvrdi da su stotine ByteDance i TikTok inženjera, kako u Sjedinjenim Državama tako i u Kini, dobile zadatak da počnu sa odvajanjem "miliona linija koda". Cilj je da se stvori zasebna baza koda koja je nezavisna od sistema koje koristi Douyin – TikTok-ova blizanačka platforma u Kini.

Složenost zadatka opisana je kao mukotrpan “prljav posao”, i može potrajati više od godinu dana da se završi. Svaka linija koda mora biti pregledana kako bi se utvrdilo da li može ući u američku bazu koda, u skladu sa zakonskim zahtevima.

Kada ovaj projekat bude završen, TikTok US će upravljati i održavati svoj algoritam preporuka nezavisno od TikTok aplikacija u drugim regionima. Međutim, kompanija je svesna da platforma možda neće moći da pruži isti nivo performansi, jer trenutno zavisi od ByteDance inženjera u Kini za ažuriranje i održavanje baze koda kako bi se maksimizovala angažovanost korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.