TikTok testira novu društvenu mrežu, konkurenta Instagram-u

TikTok je nedavno lansirao novu aplikaciju za deljenje fotografija nalik Instagramu pod nazivom Whee, kako su primetili Android Police i osnivač APKMirror-a, Artem Russakovskii.

TikTok eksplicitno pozicionira Whee kao aplikaciju za deljenje fotografija samo sa najbližim prijateljima. “Fotografišite i delite stvarne fotografije koje samo vaši prijatelji mogu videti, omogućavajući vam da budete najautentičniji,” prema opisu Whee-a na Google Play-u. “Whee je najbolje mesto za bliske prijatelje da dele životne trenutke.”

Snimci ekrana sa liste aplikacija prikazuju stvari poput tražila za fotografije, liste prijatelja za slanje poruka i feed-a — i mnogi natpisi ispod fotografija ističu kako su funkcije namenjene povezivanju sa prijateljima.

Čini se da TikTok još uvek testira ovu novu aplikaciju. Trenutno je dostupna na Androidu u “više od desetak zemalja,” ali ne i u SAD, prema izveštaju Android Police-a. Takođe je ne vidim na iOS App Store-u. TikTok i matična kompanija ByteDance nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Ovo nije prva TikTok-ova aplikacija koja izgleda da crpi inspiraciju iz Instagrama: u aprilu je kompanija počela sa uvođenjem aplikacije za deljenje slika pod nazivom TikTok Notes.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.