WhatsApp počinje da blokirati screenshot profilnih fotografija

WhatsApp radi na novoj funkciji koja će poboljšati privatnost korisnika na svojoj platformi za instant poruke. Prema informacijama sa WABetaInfo, nadolazeća zaštita će blokirati korisnike da prave snimke ekrana profilnih fotografija drugih korisnika.

Neobjavljena funkcija se sada uvodi kod nekih korisnika koji koriste WhatsApp beta za iOS verziju 24.12.10.74, navodi sajt, dodajući da neki testeri koji koriste prethodne beta verzije možda mogu da joj pristupe.

Iako funkcije WhatsApp-a kao što je enkripcija s kraja na kraj sprečavaju bilo koga da prisluškuje poruke, one ne sprečavaju pravljenje snimaka ekrana. Među raznim mogućnostima, pravljenje snimaka ekrana profilne fotografije može omogućiti lošem akteru da se lažno predstavlja kao neko na WhatsApp-u. Međutim, ako blokirate nekoga na WhatsApp-u, bilo kakve promene koje napravite na svojoj profilnoj slici neće biti vidljive blokiranoj osobi.

WhatsApp radi na mogućnosti blokiranja snimaka ekrana profilnih fotografija od prošlog meseca. Funkcija je namenjena da ponudi dodatni sloj zaštite, sprečavajući neovlašćene korisnike da prave snimke ekrana i dele slike bez dozvole.

"Da bi zaštitio privatnost svih na WhatsApp-u, pravljenje snimaka ekrana je blokirano," glasi upozoravajuća poruka koja se prikazuje kada WhatsApp spreči korisnika da pokuša da napravi snimak ekrana profilne fotografije.

Ipak, sajt napominje da loši akteri i dalje mogu da naprave snimke ekrana koristeći kameru ili druge uređaje. Međutim, neobjavljena funkcija WhatsApp-a mogla bi da smanji, ako ne potpuno zaustavi, neovlašćeno korišćenje profilnih fotografija ljudi.

Ova funkcija se pridružuje ažuriranjima za privatnost i bezbednost koje je WhatsApp uveo u poslednjih nekoliko godina. Na primer, možete sakriti svoj "poslednji put viđen" i "online" status u aplikaciji, postaviti datum isteka poruka, sakriti poverljive razgovore, utišati nepoznate pozivaoce i slati poruke za jednokratno gledanje. Nedavno je WhatsApp dodao podršku za Passkeys koji vam omogućavaju da se prijavite u aplikaciju koristeći biometrijske metode kao što su prepoznavanje lica, otisak prsta ili šifra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.