YouTube gasi pretplate onima koji koriste VPN da bi dobili jeftiniji Premium

Nakon obračuna sa blokatorima reklama, YouTube sada obračunava i sa VPN-ovima. Konkretno, govorimo o ljudima koji koriste VPN-ove kako bi lažirali svoju lokaciju i tako dobili jeftiniju pretplatu na YouTube Premium.

Ispostavilo se da su mnogi primetili da mesečne cene YouTube Premium-a značajno variraju između zemalja, s tim da je u nekim zemljama usluga mnogo jeftinija nego u drugim. Oni su zatim koristili VPN-ove kako bi se pretvarali da se nalaze u zemljama gde je jeftinije, i tamo se prijavljivali za uslugu.

Ali igra je gotova. YouTube je potvrdio za TechCrunch da može da detektuje kada pretplatnik laže o zemlji prijave. Kada se to desi, sistem će tražiti od korisnika da ažurira informacije o naplati.

Portparol YouTube-a je rekao:

"Kako bismo pružili najtačnije planove i ponude, imamo sisteme koji određuju zemlju naših korisnika. U slučajevima kada se zemlja prijave ne poklapa sa mestom sa kog korisnik pristupa YouTube-u, tražimo od članova da ažuriraju svoje informacije o naplati u skladu sa trenutnom zemljom prebivališta."
Zanimljivo je da su mnogi ljudi na Reddit-u nedavno prijavili da su im pretplate na Premium naglo otkazane od strane YouTube-a, i pošto su svi koristili gore opisani VPN trik, pretpostavili su da je to razlog. YouTube, međutim, nije komentarisao da li su te pretplate otkazane zbog lažiranja lokacije korisnika, ali se čini logičnim da bi to mogao biti razlog.

Automatic Youtube Premium Cancellation?
byu/Alopez1024 inyoutube

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.