Evo šta bi mogao da donese Apple Watch Series 10

Apple ima velike promene u planu za ovogodišnju reviziju Apple Watch-a. Prema najnovijem izveštaju, Apple Watch Series 10 će imati veće ekrane, tanji dizajn i brže performanse. Međutim, Apple je naišao na neke prepreke u planovima za nove zdravstvene funkcije.

U najnovijem izdanju svog Power On biltena, Mark Gurman iz Bloomberga izveštava da će oba modela Apple Watch Series 10, kodni nazivi N217 i N218, imati veće ekrane ove godine. Gurman kaže da će veći model imati ekran “otprilike iste veličine kao onaj na Apple Watch Ultra.”

Ovo je u skladu sa procurjelim šemama koje su se pojavile prošle nedelje, pokazujući da će veća verzija Apple Watch Series 10 imati ekran od 2 inča, što je nešto veće od 1,93-inčnog ekrana na Apple Watch Ultra. Gurman takođe kaže da će Apple Watch Series 10 biti tanji, ali da se “sam dizajn verovatno neće mnogo razlikovati.”

Apple Watch Series 10 i Apple Watch Ultra 3 će ove godine dobiti snažniji procesor. Iako bi ovo moglo “postaviti temelje za neke AI unapređenja u budućnosti,” Gurman kaže da Apple trenutno nema “nikakve planove” da donese kompletan set Apple Intelligence funkcija na Apple Watch.

Što se tiče novih zdravstvenih funkcija, prethodni izveštaji su sugerisali da će Apple Watch Series 10 dodati praćenje krvnog pritiska i funkcije za otkrivanje apneje u snu. U današnjem izveštaju, Bloomberg kaže da je Apple prošle godine napravio napredak u ovim funkcijama, ali je od tada “naišao na ozbiljne prepreke.”

Tehnologija za praćenje hipertenzije na Apple Watch-u “nije bila pouzdana koliko se očekivalo tokom testiranja,” kaže se u izveštaju. Problemi sa pouzdanošću “mogu naterati Apple da odloži izdavanje funkcije nakon ove godine.” Kada bude dostupna, funkcija neće prikazivati tačne sistolne i dijastolne vrednosti korisniku. Umesto toga, funkcija će prikazivati trendove krvnog pritiska tokom vremena, slično kao što funkcija za telesnu temperaturu na Apple Watch-u trenutno funkcioniše.

Rumorovana funkcija za otkrivanje apneje u snu na Apple Watch-u je povezana sa podacima o saturaciji krvi kiseonikom. Trenutno, modeli Apple Watch-a koje Apple prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama ne nude praćenje saturacije kiseonikom zbog zabrane ITC uvoza.

Apple će ili rešiti taj problem do septembra ili pronaći način da ga zaobiđe (možda bi kompanija mogla da tvrdi da se njen merač kiseonika može koristiti za svrhe koje nisu direktno povezane sa nivoima kiseonika u krvi). Takođe bi mogao da najavi funkciju ali da je ne pusti u prodaju do kasnijeg datuma — ili da je jednostavno odloži.

Da li je ovo Apple Watch X?

Bloomberg je ranije izveštavao o Apple-ovim planovima da predstavi “Apple Watch X” kao deo velikog redizajna u čast 10. godišnjice uređaja. Ovo je opisano kao “najveći redizajn do sada” za Apple Watch.

U današnjem izveštaju, Gurman kaže da nije jasno da li će ovogodišnji novi Apple Watch dobiti oznaku za godišnjicu, ili je veće izdanje planirano za 2025. godinu:

Još uvek nije jasno da li će Apple brendirati predstojeće satove kao model za godišnjicu ili će čekati do sledeće godine. S obzirom na to da je Apple Watch najavljen 2014. godine, ali nije izdat do 2015. godine, kompanija bi mogla ili da proslavi godišnjicu ove godine ili da ima veće izdanje 2025.

Apple Watch Series 10 i Apple Watch Ultra 3 se očekuju da budu najavljeni u septembru zajedno sa iPhone 16.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.