Sva četiri iPhone 16 modela će imati A18 čipove

Prošle godine Apple je lansirao iPhone 15 i iPhone 15 Plus sa A16 Bionic čipom, dok su iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max došli sa A17 Pro čipom, čime su dodatno diferencirali Pro i ne-Pro modele. Ovaj potez nije bio dobro primljen, a ispostavilo se da je posebno problematičan sada kada se uzme u obzir da samo iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max podržavaju Apple Intelligence upravo zbog čipseta.

Dobra vest je da izgleda da Apple neće ponoviti isto ove godine. Prema kodu otkrivenom u Apple-ovom backend-u, sva četiri iPhone 16 modela će biti pokretana A18 čipom.

Možda će ipak postojati dvostepeni sistem, gde će ne-Pro iPhone 16 modeli dobiti A18, dok će Pro modeli dobiti A18 Pro ili nešto slično, ali barem jeftiniji uređaji neće biti zaglavljeni sa prošlogodišnjim SoC-om.

Ako Apple zaista krene tim putem, onda bi osnovni modeli mogli imati manji broj GPU jezgara, bilo biniranih ili onemogućenih. Zanimljivo je da je u Apple-ovom kodu otkriveno pet modela, a još uvek je misterija šta će biti peti model - spekulacije kažu da bi to mogao biti sledeći iPhone SE, koji bi mogao biti lansiran početkom 2025. godine sa istim čipom kao i iPhone 16 porodica.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.