Google namerno krao podatke sa ličnih računara


Internet gigant Google je suočen sa istragom zbog tvrdnji da je namerno prikupljao podatke sa računara miliona korisnika u Velikoj Britaniji.

Komisija za zaštitu podataka detaljno će istražiti način rada automobila koji su učestvovali u projektu Street View. Oni su skidali e-mailove, tekstualne poruke, fotografije i dokumente sa bežičnih mreža za vreme fotografisanja britanskih ulica.

Prošlo je dve godine otkada je Google priznao krađu dela ličnih podataka, ali tad su tvrdili da se to dogodilo "greškom". A sad je na površinu isplivao čitav dodatni niz aktivnosti koje ukazuju na zataškavanje nakon što je viši menadžer u kompaniji još 2007. godine upozoren da se informacije skidaju dok automobil prolazi gradom.

Prošlomesečni izveštaj američke komisije za regulaciju medija (Federal Communications Commission) otkrio je da je programer koji je napravio softver za Street View stalno upozoravao da on prikuplja podatke.

Otprilike jedna od četiri kućne internet mreže u Velikoj Britaniji nema postavljenu lozinku, što omogućava prikupljanje ličnih podataka. Brojni stručnjaci sugerišu da je Google podatke uzimao jednostavno zato što je mogao, a naknadno će smisliti način na koji da to unovči, javlja Daily Mail.

Britanci, s obzirom na sporost procesa u svojoj državi, sumnjaju i na korumpirano sudstvo u ovom slučaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Pa mogli su pornjavu naći i na netu, a ne krasti od Britanaca. :)))


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.