Od sada roditelji lakše mogu da kontrolišu mobilni telefon deteta


Roditelji u Velikoj Britaniji mogu da čitaju poruke svoje dece, kontrolirolišu s kim razgovaraju i pale ili gase njihove mobilne telefone bez obzira na to gde se nalaze.

Mobilni operater u Velikoj Britaniji nudi korisnicima uslugu (dostupnu preko mreže Vodafone) koja bi omogućila kontrolu nasilnih ili seksualnih poruka i upotrebe telefona za vreme nastave. U kampanji se naglašava da ova usluga, namenjena nadzoru dece od osam do 16 godina, vraća kontrolu u ruke roditelja.

Do sada su se ograničenja koja su roditelji želeli postaviti morala ukucati direktno u uređaj, a roditelji koji se odluče na ovu novu uslugu uređaje svojih potomaka mogu kontrolisati preko internet stranice koja je direktno povezana sa SIM karticom u telefonu. Ako dete, primera radi, poželi u svoj imenik da upiše još jedan broj moraće da pristanak traži od roditelja, javlja Daily Mail.

Sve poruke koje dete pošalje i primi roditelji će moći da vide preko stranice, čak i ako su izbrisane sa uređaja. Takođe, roditelj može da namestiti vreme u koje želi da se uređaj pali ili gasi, ali poziv na brojeve telefona roditelja uvek se može ostvariti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    fala bogu ovoga nema kod nas


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.