Google želi da ugasi YouTube-MP3.org?


Google je servisu YouTube-MP3.org zapretio tužbom ukoliko se u sledećih nedelju dana ne usklade sa uslovima korišćenja video servisa YouTube.

Servis YouTube-MP3.org dnevno ima oko 1.3 miliona poseta, svojim korisnicima omogućava da postave link sa ovog video serivsa, i dobiju link za preuzimanje audio sadržaja u MP3 formatu. Google se odlučio na rigorozne poteze zato što takva mogućnost nije u skladu sa uslovima korišćenja YouTube-a.

Harris Cohen, savetnik za proizode u YouTube-u osobno se obratio "Philipu" iz YouTube-MP3.org mailom u kojem naglašava kako je "odvajanje, izlovanje ili izmenjivanje audio i video kompononete sa bilo kojeg sadržaja na YouTube-u, a koji je dostpuan putem YouTube-a API-a - zabranjen".

Cohen je upozorio da ukoliko se nastavi sa kršenjem uslova korišćenja YouTube-a, to može da dovede do "pravnih posledica" sa kojima će se suočiti YouTube-MP3.

Na ovo, Philip je u svom pismu Cohenu istaknuo kako stranica trenutno opslužuje desetine miliona ljudi, i traži za sastanak kako bi detaljnije raspravili o celoj situaciji. Ipak, ideja o sastanku se ne sviđa ljudima iz YouTube-a, pa je tako Google blokriao sve servere YouTube-MP3 servisa koji nemaju više pristup YouTube-u do daljnjega.

Ceo slučaj Philip je objasnio u svom blog postu.

Ostaje za videti kako će se cela priča završiti, jer će verovarno i drugi slični servisi, morati da igraju po Google-ovim pravilima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    ne, samo ne njega


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.