Bug u Skype-u privatne poruke šalje trećim osobama


Ako koristite Skype i chtujete u privatnim porukama, možda ste jedan od (navodno malobrojnih) korisnika čije su poruke namenjene jednoj osobi upućene sasvim slučajno odabranim kontaktima.

Od poslednje nadogradnje u junu, bug je prisutan kod "ograničenog broja korisnika", a očituje se kao jednostavan događaj da poruke između dva kontakta završavaju poslate i trećim osobama bez ikakvog upozorenja.

Propust u zaštiti privatnosti vredan zgražavanja, zar ne? - Svakako, iz Skype-a (u vlasništvu Microsoft-a) napominju kako su svesni problema i kako rade na rešavanju i zakrpi u sledećih nekoliko dana, kada će svih i obavestiti da nadograde svoju verziju Skype-a. Inače, u Skype-u se teše brojem prijava ovog problema, ali činjenica je da je bug takav da ga je teško i primetiti kad se pojavi.

S obzirom da je i ovako nešto moguće i vrlo stvarno, verovatno je sigurno predložiti da unutar IM programa ne šaljete osetljiv sadržaj baš nikome. Nešto slično je i sa fotografijama na Internetu: ako niste spremni prihvatiti da ih vidi ceo Internet, ne objavljujte ih nigde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.