Zaposleni u NSA špijunirali i svoje ljubavne partnere


Jedan od glavnih argumenata koje potežu oni koji zagovaraju neograničeno špijuniranje i prikupljanje podataka ljudi širom sveta u ime bezbednosti je to da su zaposleni obaveštajnih službi dovoljno profesionalni da neće zagledati u tuđe privatne podatke bez odgovarajućih naloga.

Kao što je Edward Snowden pokazao, profesionalnost je relativna stvar, a zaposleni američke Nacionalne bezbednosne agencije, prema pismu koje je NSA-in inspektor George Ellard poslao senatoru Charlesu Grassleyu, nisu prezali od korišćenja agencijske napredne tehnologije za špijuniranje svojih devojaka, momaka, muževa i supruga, kako bi otkrili da li ih varaju.

Tačnije, Ellard je u pismu priznao 12 obimnih slučajeva namerne zloupotrebe tehnologije za prikupljanje komunikacije u navedene svrhe. Slučajevi uključuju i situaciju kada je jedan zaposleni NSA pet godina prisluškivao telefonsku komunikaciju određenih stranih (neameričkih) državljanki i jednog stanovnika SAD-a zbog razloga koji nisu vezani za njegov antiteroristički posao.

Pismo u PDF-u možete pročitati ovde (pdf).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.