NSA pokušavala da otkrije identitete korisnika Tor-a


Guardian je objavio nove dokumente koje mu je dostavio Edward Snowden vezane uz navodne pokušaje NSA u otkrivanju identiteta korisnika koji se skrivaju iza Tor-a.

U navodnoj internoj prezentaciji NSA navodi se kako nisu u mogućnosti direktno probiti zaštitu Tor-a, iako je on razvijen od strane američkog Naval Research Laboratorya i delom finansiran od strane američkog ministarstva obrane. Ali kroz različite metode uspevaju u određenim slučajevima otkriti identitet korisnika.

Najpoznatiji način je bilo iskorišćavanje propusta u pregledaču interneta, Firefox, koji se standardno isporučivao korisnicima Tor-a. Kako bi iskoristili taj propust NSA je ponekad i kupovala oglase od oglašivačkih mreža, poput Google-ovog Ad Sensea, kako bi korisnicima posetom na stranice koje su prikazivale te oglase bio prenesen i zloćudni kod koji je iskorišćavao propust.

Takođe se navodi kako NSA pokušava usmeriti saobraćaj na servere kojima ona upravlja, te meri vreme potrebno porukama da uđu i izađu iz mreže Tor kako bi pokušala otkriti korisnika. Bilo je navodno i pokušaja ometanja rada i degradiranja performansi kako bi odbili korisnike od korišćenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.