Ello dobio milione dolara investicija


Od kada se pojavila, društvena mreža Ello svojim jedinstvenim načinom rada privlači sve veći broj zainteresovanih korisnika. Oni za sada mogu tek poslati zahtev za pozivnicom i čekati na odobrenje, ili se pak priključiti mreži ako ih pozove neko od postojećih korisnika. Mreža je koncipirana kao anti-Facebook pokret i obećava korisnicima da nikada neće prikazivati oglase niti prodavati korisničke podatke.

Ovaj koncept je, osim korisnika, zainteresirao i investitore. Oni su u prvoj rundi finansiranja odlučili u Ello uložiti čak 5,5 miliona američkih dolara. Predstavnik Fresh Track Capitala, jednog od fondova rizičnog kapitala koji su uložili u Ello, izjavio je kako oni dugoročno vide da bi ova mreža trebala značajno porasti i donositi zaradu.

Prihode će Ello ostvarivati freemium konceptom, što znači da će korisnicima naplaćivati neke dodatne sadržaje i opcije, a sve će biti naplaćivano po principu mikrotransakcija. Kao potvrdu svojih obećanja, kompanija se ovih dana registrirala kao Public Benefit Corporation. To je oblik trgovačkog društva u SAD-u kojem je zabranjeno prodavati oglase i privatne podatke korisnika za ostvarivanje ekonomske dobiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.