Dobrodošli na novi portal IT vesti


Nakon mnogo obećanja, nekoliko meseci rada, mnogo počupane kose i ispijenih kafa, predstavljamo vam novi portal IT vesti.

Iako će mnogi reći da nema mnogo promena, prvenstveno zato što je isti blog-stil zadržan za prikaz vesti, i iako će biti dosta onih sa mišljenjem kako je stari bio bolji, sada nema nazad, a mi ćemo pokušati da vam objasnimo zašto je ovako bolje. Krenomo od predstavljanja ključnih novina...

Konačno responsive, odličan prikaz na svim uređajima
Vreme je mobilnih uređaja, veliki broj čitalaca slao je pitanja kada će biti neka mobilna aplikacija. Zamislite kada bi za svaki portal koji posećujete imali posebu aplikaciju, telefon bi vam bio pun aplikacija. Usput, napraviti kvalitetne aplikacije za minimum tri glavna OS-a (Android, iOS, Windows Phone) izuiskuje mnogo vremena i novca. Zato smo se odlučili za responsive. Sajt je "iseckan" i prilagođen za korišćenje na gotovo svim mobilnim uređajima (telefonima, phabletima, tabletima..). Sada ćete isto iskustvo korišćenja imati na svakom uređaju.

Optimizovano za ekrane visokih rezolucija
Sada koristimo Font Awesome i SVG. Ukoliko niste dizajner/programer - objasnićemo. Naime, kao što postoji font slova, tako postoji i font za ikonice, a SVG je vektorska grafika za web. To omogućava najbolju oštrinu, a usput ima manje podataka za prenos u odnosu na npr. PNG. Zaboravite mutne ikonce, logotip i ostale grafičke elemente, sada je sve urađeno na najmoderniji način. Jedino što vam je potrebno jeste moderan browser, što znači da Internet Explorer 8 i stariji otpadaju.

Brzina
Ono na čemu dosta radili jeste brzina. Smatramo da je to danas ključno, niko ne želi da čeka dugo očitavanje stranice. Prema Google Page Speed-u, bitno je vidljiv pomak, a još veći pomak vidljiv je po merenju GTmetrix-a. Smatramo da je to možda najvažnije, a prema našim tesitiranjima, veća brzina je zaista primetna u odnosu na stari sajt.

Onda smo uzli da testiramo preko 50 najpopularnijih sajtova i portala u Srbiji, i shvatili da je IT vesti najbrži, što nam je jako drago. Napomena: Merenje je vršeno bez video reklama!

Sadržaj postaje veći
Izbacili smo nepotrebni treći sidebar u kome su stajali samo baneri i povećali širinu glavnog dela za sadržaj. Istaknuta vest je postala veća, ulaskom u neku vest, odmah ispod menija videćete još neke bitne vesti/sadržaje koje preporučujemo da pročitate.

Izmenjen logo
Nakon dosta kritika na font u logotipu - promenjen je. Sada je mnogo elegantniji, jednostavniji i moderniji. Naravno, i stari logo ostaće u upotrebi još nekoliko meseci, što znači da će potpuna promena uslediti u sledećoj godini.

Uskoro stiže...
Svašta nešto, planiramo zanimljive video sadržaje ali i video recenzije. Ali o svemu ćete biti obavešteni, tako da - pratite nas.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su nam davali savete, predlagali nove stvari i učestvovali u radu na novom portalu, a najveće hvala kažemo Nikoli Prokiću sa portala Android Svet.

Uživajte u novom portalu. U komentarima izrazite svoje mišljenje i napišite ukoliko primetite neki bug. Takođe, nastavljamo da radimo na portalu, tako da ćemo puštati svakih mesec-dva manji update, dok ne izgradimo baš sve što želimo. I da, još jedan plus novog portala je manje reklama.

Čitamo se!

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
29
  1. Анониман kaže,

    Svaka čast, odličan je :)


  2. Marko kaže,

    Plasim se promena jer ugravnom sve postane losije, ali ovo je koliko sada vidim odlicno, moram jos da isprobam i na telefonu ali ovako na kompu je stvarno super. Svaka cast svima koji su radili na novom dizajnu.

    Javljam ako primetim neki problem :)


  3. Анониман kaže,

    stari je bio lepsi


  4. Luka kaže,

    E ovo se cekalo, konacno da sve super radi na telefonu


  5. Unknown kaže,

    Dragi kolege, odlično odrađen posao ili trendovski rečeno 👍 Dobro došli u klub "responzivnih".


  6. Анониман kaže,

    Lepse je i nekako vece, mislim da je i font u vestima malo veci sto mi se bas svidja


  7. maklice kaže,

    "cistiji" izgled, svidja mi se.. samo da ne bude kao sa vecinom "poboljsanja"...bugs & lags


  8. Анониман kaže,

    I meni se svidja novi izgled. Zelim vam dugo postojanje. :D A brzina je stvarno bar za 50% brza od stare verzije. Jedino mi nije jasno, na android tabletu ( koristim firefox za android ) sam mogao da otvorim dekstop verziju, kad mi je trebalo, preko opcije "Request desktop site", a sada je nemoguce. Stalno se otvara mobilna verzija. Moze li to da se sredi? ;)


  9. Анониман kaže,

    Odlican


  10. Bravo za novi dizajn. Sada je sve mnogo bolje i preglednije.


  11. Stefan kaže,

    Odlicno!!


  12. Marko kaže,

    Brutalnoooo


  13. Dragi svi,

    hvala na komentarima. U narednim danima probaćemo da ispeglamo sve bugove koje prijavite, molim vas da sve javite na e-mail office(at)itvesti.info. Idealno ako bi poslali i screenshote :)


  14. Анониман kaže,

    moderno, brzo, jednostavno odlicno


  15. Nikola Prokic kaže,

    Kada je krenulo spremanje novog sajta, želje su bile realne ali je trebalo puno vremena. Sada kada gledam, ništa nije teško kada imaš volje. Sve najbolje u narednom periodu drugarii :)))


  16. Анониман kaže,

    samo napred, redovno vas citam :-)


  17. Ogi kaže,

    ja čitam na itvesti.rs i tu na telefonu otvara desktop verziju pa možete to da popravite, na .info sve kul radi

    svaka čast, moćno izgleda i brzo je :)


  18. Анониман kaže,

    pa ocenio bi kao 9 od 10, ima par stvari koje me nerviraju ali dobro je


  19. Анониман kaže,

    svidja mi se, posebno ove 4 vesti ispod menija, to mi je bas kul


  20. Анониман kaže,

    novi dizajn je vrhunski, svaka čast


  21. Filip kaže,

    Imam par predloga ali cu vam to poslati na mejl :)


  22. Анониман kaže,

    bravo, sajt je odlican


  23. Анониман kaže,

    Ja vas vec nepune dve godine pratim sa aplikacije i telefona:) pozdrav


  24. miki93 kaže,

    isprobao sam na nekoliko telefona, odlično radi i super je brzina :)


  25. Milica kaže,

    Nerviraju me ove video reklame, mogli ste da ih izbacite


  26. Анониман kaže,

    lepo radi i super izgleda


  27. Анониман kaže,

    Super je


  28. Анониман kaže,

    Milice reklame su verovatno posledica nekog malvera,posto u zadnjih mesec dana su intezivan problem i sire. Verovatno izvor fb i linkovi koji vode sa njega


  29. Alen kaže,

    Veoma lijepo izgleda. Samo naprijed!


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.