Google postaje operater i nudi roaming bez dodatnih troškova?


Nedavno smo pisali o Google-ovom novom projektu - telekomunikacionim uslugama pod svojim imenom. Kako smo već tada naveli Google neće morati izgraditi čitavu infrastrukturu od nule, jer će se ovaj tehnološki div osloniti na već postojeću u vlasništvu drugih operatera.

The Telegraph je naknadno saznao kako Google trenutno vodi pregovore sa kompanijom iz Hong Konga - Hutchison Whampoa Limited koja se između ostalih bavi i poslovima vezano uz telekomunikacije. Navedena kompanija je vlasnik "Three" brenda putem kojeg se plasiraju mobilne usluge i na evropskom tržištu (Velika Britanija npr.)

Nadalje šuška se kako bi ova kompanija uskoro trebala da postane vlasnik O2 mobilnog operatera, što će samo dodatno proširiti njihov uticaj na tržištu. Sve ovo bi moglo biti i više nego dobro za buduće korisnike Google-ove mobilne mreže, jer prema pisanju The Telegraph-a Google želi omogućiti svojim korisnicima telefoniranje, surfovanje i slanje tekstualnih poruka bez dodatnih troškova kada se nalaze na proputovanjima drugim zemljama, odnosno, kada se nalaze u roamingu.

Ipak sve ovo treba kao i uvek uzeti s dozom opreza, jer još niti jedna od navedenih kompanija nije se oglasila službenim komentarom vezano za The Telegraph-ove navode.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.