Kineska antivirusna kompanija optužena za varanje na testovima


Kineski proizvođač bezbednosnog softvera, Qihoo 360 Technology, ostao je bez ovogodišnjih antivirusnih sertifikata. Stručnjaci za testiranje antivirusnih programa u poznatom AV-Comparatives-u, i Virus Bulletinu i AV-Test Instituteu otkrili su da je Qihoo na testiranje dostavio verziju antivirusa drugačiju od one koju nudi korisnicima.

Navodno, Qihoo korisnicima nudi oslabljen antivirus u odnosu na verziju dostavljenu na testiranje. Testna varijanta je, naime, imala uključen Bitdefender-ov antivirusni engine, dok je on u korisničkoj bio isključen - umesto njega, Qihoo je implementirao sopstveni QVM engine, nemoćniji od Bitdefender-ovog. Korisnička verzija Qihoo 360 Internet Security-ja je takođe imala više lažnih detekcija u odnosu na testnu varijantu.

U Qihoo-u su, međutim, objavili da su navedene organizacije blagovremeno obavestili o razlikama između testne i tržišne verzije njihovog programa. Kako kažu, u tržišnoj verziji Qihoo antivirusa, Bitdefender-ov engine je bio defaultno isključen radi uštede sistemskih resursa. Korisnici su potpuno slobodni da ga aktiviraju ako to žele.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.