Na Windows-u 10 nećete moći da isključite nadogradnje


Poznato je još od ranije kako Microsoft sa novim Windows-om namerava da promeni i način na koji se distribuiraju nadogradnje. Takođe znamo i kako će nadogradnje do krajnjih korisnika dolazi onda kada budu spremne, a ne unutar većih servisnih paketa ili tačno određenog dana u mesecu kao što je sada slučaj.

Ali, novinarka Mary Jo Foley koja prati sve novosti vezano uz Microsoft saznala je i dodatne finese vezano uz buduće nadgradnje, odnosno, kako će nadogradnje biti označene kao Current Branch (CB), Current Branch for Business (CBB) i Long Term Servicing Branch (LTSB).

Kućni korisnici tj. svi oni koji na svojim uređajima budu imali instaliranu Home verziju Windows-a 10 pripašće pod Current Branch što znači da neće moći onemogućiti preuzimanje i instaliranje nadogradnji, već će za njih taj postupak biti obavezan. Nešto fleksibilniju politiku Microsoft sprema poslovnim korisnicima koji će na svojim uređajima instalirati Pro verziju Windows-a 10. Oni će moći izabrati kojoj servisnoj grani žele pripadati Current Branchu ili Current Branchu for Business.

U slučaju da izaberu Current Branch for Business tada imaju mogućnost odabira što i kada žele instalirati. Takođe mogu izabrati i koji će se uređaji prvi nadograditi, a koji naknadno i odgoditi instalaciju nadogradnji. Najviše mogućnosti Microsoft sprema korisnicima (velikim kompanijama sa povećim brojem računara) koji se odluče za Long Term Servicing Branch – oni će imati mogućnost odabrati šta im tačno treba i odlagati instalaciju nadogradnji – ali kako Foley navodi odgađanje neće moći biti beskonačno – kad-tad će i LTSB korisnici morati da instaliraju nadogradnje.

Microsoft sprema promene vezano i uz nadogradnje mobilne verzije Windows-a 10 koja će pokretati smartphone i ostale uređaje koji će imati maksimalnu veličinu ekrana do 8-inča. Naime nadogradnje za sve te uređaje stizaće direktno od Microsoft-a tako da korisnici ovih uređaja neće više morati da zavise o dobroj volji proizvođača uređaja ili mobilnih operatera.

Ali, čini se kako nisu svi oduševljeni sa Current Branchom – koji prisiljava kućne korisnike na instalaciju nadogradnji pa su se počele pojavljivati i peticije koje zahtevaju od Microsofta da pravo izbora omogući i korisnicima Home verzija Windows-a 10. Jedna takva se nalazi na ovoj stranici, ako se slažete sa autorom iste dajte mu svoj glas, ako pak ne - surfujte dalje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.