iPhone 6c imaće metalno kućište i cenu manju od 500 dolara?


Još početkom jula ove godine pojavile su se prve informacije, tačnije glasine kako Apple namerava da iPhone 6c "obuče" u metalno kućište. Koji mesec kasnije analitičar KGI Securities-a, Ming-Chi Kuo ponavlja ove navode što bi se uz njegovu reputaciju moglo shvatiti kao gotova stvar, iPhone 6c imaće metalno kućište.

Ali, pored ovih informacija, Kuo navodi još kako će Apple s masovnom proizvodnjom 4-inčnog iPhone-a 6c krenuti tokom prvog kvartala 2016. godine. Razlog tome je navodna želja da se iPhone 6c predstavi potencijalnim kupcima pre nego što dođe vreme za predstavljanje iPhone 7 i iPhone 7 Plus modela u septembru iste godine.

Dalje, pored metalnog kućišta iPhone 6c dobiće A9 SoC i NFC podršku kako bi se i na njemu mogao koristiti Apple Pay sistem mobilnog plaćanja. Kvalitet kamera se neće mijenjati, pa će iPhone 6c zadržati kamere svog prethodnika iPhone-a 5c koji ima pozadinsku kameru rezolucije 8-megapiksela i prednju kameru od 1,2-megapiksela.

Za kraj navedimo i prognoze vezano uz cenu – Kuo smatra kako će se iPhone 6c u SAD-u prodavati po ceni između 400 i 500 dolara. S tim da bi cena od 400 dolara bila vezana uz model s 16 GB data prostora koji po svemu sudeći neće u penziju ni 2016. godine.

Na slici: iPhone 6S

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.