Istaknutiji sadašnji i bivši zaposleni Apple-a protiv slabljenja iOS enkripcije


Već je dobro poznata Apple-ova sudska bitka i uporno odbijanje ispunjenja naloga kojim se od njih traži da FBI-ju omoguće pristup sadržaju iPhone uređaja koji je koristio Syed Rizwan Farook pri terorističkom napadu koji se početkom decembra prošle godine dogodio u američkom gradiću San Bernardino.

To uključuje i stvaranje posebne verzije iOS-a s implementiranim zadnjim vratima kako bi se došlo do podataka u Farook-ovom telefonu. No time bi se potencijalno ugrozilo i ostale korisnike Apple-ovih iOS uređaja, zbog čega Apple kategorički odbija da sprovede FBI-jev zahtev.

Prema pisanju New York Times-a, određeni broj softverskih inženjera i izvršnog osoblja kompanije koji su zaduženi za bezbednost iOS pre bi se odreklo visokih plata i radnih mesta nego bi pomoglo FBI-ju u razbijanju enkripcije.

Njih su poduprli i neki istaknutiji bivši Apple-ovi softverski inženjeri i zaposleni na ostalim pozicijama. Navodno se ukupno radi o nekoliko desetina osoba, ali niko od njih nije naveden imenom i prezimenom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.