Teroristička aplikacija dva dana bila dostupna na Google Play-u


Nakon što je teroristička grupa poznata kao takozvana Islamska država prva počela aktivno koristiti razne društvene mreže i servise za promociju svojih aktivnosti, čini se da su njihovim stopama krenule i neke druge grupe.

Tako su talibani iz Afganistana i Pakistana razvili sopstvenu Android aplikaciju koja bi promovisala njihove aktivnosti. Prema izjavi portparola talibana Zabihullaha Mujaheda, aplikacija je deo nove tehnološke inicijative grupe čiji je cilj u celom svetu steći i vrbovati nove poklonike.

Službena talibanska aplikacija sadržala je službenu video propagandu grupe, kao i njihove službene izjave na paštu jeziku.

Najzanimljiviji podatak je činjenica da je aplikacija uspela proći kroz Google-ov sistem provera aplikacija koji kombinuje proveru ljudskih zaposlenih i sistem algoritama te je uspešno objavljena na prodavnici aplikacija Google Play 1. aprila (nije šala).

Aplikaciju je prvi put primetila organizacija Site Intel Group koja se specijalizovala za praćenje aktivnosti terorista na Internetu. Google je potom u nedelju aplikaciju u potpunosti uklonio s Google Play-a, ali odbio je dati bilo kakav komentar oko ovog događaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.