Marshmallow brzinom ranjenog puža stigao do 18,7%


Google je objavio nove podatke vezano uz zastupljenost Android platforme. U septembru 2016. godine, kada pomalo stižu telefoni s Android-om 7.0 (LG V20), a u pripremi su i mobilni s još novijim Android-om 7.1 (Pixel), još uvek vlada dve godine star Lollipop (5.0 i 5.1.1).

Prema dostupnim podacima Lollipop zaključno s 5. septembrom pokreće 35% svih Android uređaja što mu i dve godine nakon prvog predstavljanja osigurava vodeće mesto na Google-ovoj lestvici. Na drugom mestu lestvice nalazi se KitKat sa 27,7%, dok treće mesto lestvice s 18,7% pripada Marshmallow-u, koji je do pre koju nedelju važio za najnoviju verziju Androida.

Još starije verzije Android-a još uvek se dobro drže i krajem 2016. Naime, Jelly Bean još uvek pokreće 15,6% Android uređaja što je neznatno manje (3,1% manje) u odnosu na dosta noviji Marshmallow.

Gingerbread i Ice Cream Sandwich su gotovo izjednačeni – Gingerbread ima 1,5%, a Ice Cream Sandwich 1,4% što ih je smestilo na peto i šesto mesto lestvice. Večni Froyo je i ovaj put na stalnih 0,1%.

Ipak u Marshmallow-ovu obranu, treba istaći kako je u odnosu na prošli mesec, povećao svoj udeo za 3,5%, s 15,2% na 18,7%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.