Note 7 nastavlja da se samozapaljuje


Iako su se u početku mogli činiti kao medijska hajka, izveštaji o zapaljenim primercima Samsung-a Galaxy Note 7 pokazali su se kao tačni, a sam je Samsung nedugo zatim uređaj povukao s tržišta. Usledila je zamjena zapaljivih za nove, bezbedne primerke, što je popraćeno posebnim logom na kutiji i zelenom ikonicom baterije na samom uređaju.

Nakon što je pokrenut opsežan postupak povlačenja potencijalno opasnih uređaja i zamjene "bezbednima", pojavila se informacija o tome da se jedan takav, provereni uređaj, samozapalio u avionu u SAD-u. Taj događaj se zbio proteklog četvrtka u Louisvilleu (Kentucky), da bi već sledećeg dana u Farmingtona (Minnesota) još jedan Note 7 umalo povredio svoju vlasnicu.

Ovoga puta reč je o 13-godišnjakinji koja je prilikom korišćenja uređaja osetila čudan osećaj toplote na ruci uzrokovan samozapaljenjem telefona. Na sreću, pretrpela je samo lakšu opekotinu na prstu, a Note 7 je istopio zaštitnu masku u kojoj se nalazio i, naravno, potpuno je uništen.

Ali, tu jadima Samsung-a nije kraj. Još jedan korisnik iz Nicholasvillea (Kentucky) prijavio je da mu se Galaxy Note zapalio tokom noći. Uređaj navodno nije bio priključen na punjač, već je samo stajao pored kreveta kada se počeo dimiti.

Vlasnik je primljen u bolnicu zbog udisanja dima, a kada je kontaktirao Samsung u vezi tog slučaja nije dobio nikakav odgovor. Umesto toga, greškom je dobio internu poruku u kojoj se neko od (verovatno) Samsung-ovih zaposlenih pita treba li razmatrati taj slučaj i smirivati situaciju ili pak pustiti korisnika da ostvari svoje pretnje.

U oba spomenuta slučaja, kao i kod samozapaljenja uređaja u avionu u četvrtak, reč je bila o navodno bezbednim i proverenim verzijama Note-a 7, dobijenima kroz program zamene. Službeno, Samsung još nije u javnost izišao s detaljima o najnovijim slučajevima samouništenja uređaja. Jedino što su poručili jeste da sve prijave uzimaju vrlo ozbiljno i istražuju, te da im je bezbednost korisnika na prvom mestu.

Ako ste mislili da je tu kraj, novi udarac Samsung-u stigao je juče. Slična situacija se navodno dogodila i vlasnici Note-a 7 na Tajvanu dok je šetala psa. Predstavnik Samsung-a na Tajvanu je odmah reagovao i dao izjavu da pokušava pronaći sporni uređaj i njegovu vlasnicu, kako bi zaključio što se zapravo dogodilo.

Inače, nakon prošlonedeljnog samozapaljenja u avionu, u Bloomberg-u osvanula glasina da operater AT&T, kod kojeg je kupljen sporni novi uređaj, razmišlja o odustajanju od dalje prodaje Note-a 7, bez obzira na ishod, odnosno rasplet ove drame. Videćemo hoće li neko od zvaničnika AT&T-a ovo i potvrditi.

Najnoviji događaji mnoge analitičare navode na razmišljanje, pa se tako već na veliko priča o mogućem drugom opozivu Note-a 7 od strane Samsung-a, što bi za ovaj brend, ali i kompaniju definitivno predstavljalo još jači udarac i prouzrokovalo nemerljivu štetu.

Mi do daljeg ostajemo suzdržani od komentara, budući da je prvo potrebno dokazati da su se najnoviji incidenti zaista dogodili i da je za njih ponovo kriva baterija. Bilo kako bilo, nadamo se da će se ovaj problem uskoro rešiti na zadovoljstvo svih.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Ovo mi vec lici na neku diverziju jos u samoj proizvodnji. Neko je placen debelo da mnogo primeraka jos u fabrici zezne, tako mi sad došao osecaj.


    Kicalaf ;)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.