Nakon nadogradnje sistema, baterija iPhone-a traje prekratko i brzo se zagreva


Iz Apple-a su prije desetak dana objavili kako deo iPhone-a 6S ima problema s baterijama zbog kojih se telefon može sam ugasiti te su najavili program besplatne zamene baterija na tim modelima.

Korisnici koji imaju problematične telefone trebaju da se jave u Apple-ove prodavnice ili ovlašćene servise koji će im besplatno zameniti bateriju, a pre toga savetuje se, naravno, backup sadržaja putem iTunes-a ili iCloud-a. Ali, čini se kako ovo nije jedini problem s baterijama za Apple-ove telefone te se, prema informacijama objavljenim na stranici PC Mag, sve više korisnika žali na prekratko trajanje baterije, pogrešno prikazivanje stanja napunjenosti baterije i brzo pregrejavanje.

Problem je, čini se, u poslednjoj nadogradnji operativnog sistema (iOS 10.1.1) te korisnici nekih modela Apple-ovih telefona više ne mogu biti sigurni koliko je baterija zaista puna niti koliko će izdržati.

Na primer, u jednom slučaju baterija koja je bila napunjena 80%, preko noći se u potpunosti ispraznila, a kada je korisnik uključio punjač u struju procenat baterije iznosio je 30% nakon nekoliko sekundi. U nekim slučajevima nakon prestanka punjenja baterija pokazuje 100%, no čim se telefon otključa procenat baterije padne ispod 50%. Takođe, deo korisnika žali se na veliko zagrevanje baterije koje takođe utiče na njeno brzo pražnjenje, a ovaj problem nije rešen niti vraćanjem iPhone-a na fabrička podešavanja.

Iako bi ovaj problem s baterijama mogao biti povezan s Apple-ovom najavom zamene baterija za iPhone 6S, na PC Mag-u kažu kako se zamena odnosi na mali broj iPhone-a, dok se čini kako se problem s brzim pražnjenjem baterije odnosi na veći broj telefona i pojavio se nakon nadogradnje operativnog sistema na verziju 10.1.1.

Iz Apple-a se još nisu oglasili vezano uz ovaj problem te se korisnici nadaju kako bi on mogao da bude rešen novom nadogradnjom operativnog sistema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.