iPhone 7 se slabije prodaje


Apple će u prvom tromesečiju 2017. godine smanjiti narudžbine iPhone-a 7 za oko 10%, potvrdili su izvori iz dobavnog lanca za japanski Nikkei. Razlog tome je gomilanje zaliha novog iPhone-a u prodavnicama, a sve zbog nešto manje potražnje za novim modelom nego je to bilo očekivano.

Slična situacija bila se dogodila i s modelom 6s pre godinu dana, pa je sa sedmicom Apple pokušao u startu naručiti manje količine – ali očito je da su ipak precenili tržišnu potražnju.

iPhone 7 i 7 Plus širom sveta se ne prodaju kako se očekivalo. Razloga za to može biti više – od ukidanja priključka za slušalice, preko neinventivnosti u dizajnu i funkcijama, pa sve do činjenice da se za 2017. godinu najavljuje revolucionarni novi model. Kupci će stoga, čini se, ipak pričekati da vide šta je Apple novo pripremio umesto da daju novac za samo malo ažurirani iPhone 6s.

Više detalja o prodaji iPhone-a verovatno ćemo saznati krajem januara, za kada je zakazana objava kvartalnih rezultata za poslednja tri meseca 2016. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.