MacBook Pro (2016) opet pravi probleme, sada je na redu tastatura

Čini se kako Apple-ov MacBook Pro (2016) ne može predugo bez problema. Nakon problema sa neujednačenom autonomijom baterije koja ih je po prvi put koštala i Consumer Reports-ove preporuke, sada polako na površinu isplivavaju i problemi sa tastaturom.

Što je najgore čini se kako ovaj put za probleme nije kriv softver već isključivo hardver, što znači da je poseta ovlašćenom servisu za te korisnike neizbežna. Deo korisnika je prijavio probleme s funkcionim tipkama koje s vremena na vreme ne reaguju tj. ne rade.

Zatim deo korisnika koji imaju sreću da im funkcione tipke rade, javljaju kako im nakon nekog vremena tipke Caps Lock, Options (levi) Delete, H, i C drukčije zvuče tokom kuckanja u odnosu na ostale tipke. Jedan od forumaša sa internet stranice macrumors (monstermac77) demonstrirao je problem snimivši video sa zvukovima koje proizvode tipke Shift i Caps Lock, a kojeg možete videti, odnosno preslušati u prilogu.



Za ovaj problem monstermac77 je utvrdio da se javlja jedino nakon što je MacBook Pro (2016) duže vreme bio uključen – dakle za očekivati je da postoje i neki manji problemi sa hlađenjem komponenti. Koliko god drugačiji zvukovi na tastaturi znali da idu "na živce" još gore su prošli korisnici kojima tastatura s vremena na vreme uopšte ne radi, ili im ne prepoznaje pojedine tipke ili samo na jedan dodir tipke ispiše pod dva ili više istog znaka.

Kao šlag na kraju, korisnici se žale i na "osećajne“ probleme tj. kako im povremeno tipke ne pružaju jednak osećaj prilikom tipkanja, pa se zna dogoditi da je tipka pri dodiru "sunđerasta". Jedni su krivca za ovaj problem pronašli u drugoj generaciji butterfly prekidača i prašini koja se našla ispod tipki.

Kako se čini ovim problemom nije pogođen samo jedan model MacBooka Pro (2016) već se isti problemi vežu uz sva tri modela –13,3“ i 15,6“ MacBook Pro sa Touch Bar-om te 13,3“ MacBook Pro bez Touch Bar-a. Apple zavisno od slučaja nudi zamenu laptopa ili popravak.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.