Uspešno sklopio iPhone 6S iz delova kupljenih na crnom tržištu


Scotty Allen, entuzijasta, haker i inženjer iz SAD-a došao je na neobičnu ideju. Budući da deo godine živi u kineskom Shenzhenu, meki za proizvođače i kupce svih mogućih gadgeta, smislio je da bi mogao da pokuša da od sastavnih delova složi sam svoj iPhone. Ubrzo je i krenuo s realizacijom te ideje, pa je počeo da kupuje delove. Shvatio je da iPhone 7 neće biti moguće složiti na ovaj način jer je rezervne delove vrlo teško pronaći na neslužbenom tržištu, i tako je izbor pao na model 6S.

Od raznih dobavljača je kupio originalnu matičnu ploču sa procesorom, memorijom i ostalim centralnim hardverom, kao i Touch ID sustavom i kamerom. Iz ostalih neslužbenih izvora je nabavio i kućište, ekran, bateriju i sve ostalo potrebno za sastavljanje iPhone-a, te prionuo na posao.

Na kraju je na ovaj projekt utrošio mesec ili dva, te samo oko 300 američkih dolara za delove i stručnu pomoć oko njihovog sastavljanja. Nakon svega dobio je potpuno funkcionalni ružičasto crveni iPhone 6S sa 16 GB memorije koji "vrti" iOS 9 – i to iz sopstvene radionice. O celom projektu objavio je i priču, kao i pripadajući kratki dokumentarac koji možete videti ispod ovog teksta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.