Hakovana još jedna menjačnica kriptovaluta, južnokorejski Bithumb


Šesta najveća menjačnica kriptovaluta u svetu, južnokorejski Bithumb, tokom protekle noći bila je žrtvom hakera. Kako je iz kompanije saopšteno, nepoznati napadači uspeli su upasti u njihov sistem i iz njega pokrasti kriptovalute u vrednosti od oko 31 milion američkih dolara. Bithumb je odmah zaustavio sve radnje povlačenja i uplate sredstava na račune klijenata, a oštećenima su obećali u potpunosti nadoknaditi štetu.

Kako kažu iz menjačnice, sve druge digitalne coine odmah su premestili u "hladni magacin" koje nije povezano na Internet. Javnosti nisu stavili na znanje koje su kriptovalute sa njihove platforme bile metom kradljivaca, ali po objavi vesti o hakiranju zabeležen je manji pad cene svih značajnijih kriptovaluta u svetu.

Bithumb je inače prilično velika platforma za trgovanje kriptovalutama, s dnevnim prometom od preko 300 miliona dolara. Ali, kao takva očito ne polaže dovoljno na bezbednost, jer im je ovo već treći hakerski napad u poslednjih godinu dana. Pre samo nedelju dana bio je hakovan i Coinrail, još jedna južnokorejska menjačnica, odakle je pokradeno oko 40 miliona dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.