Huawei opet uhvaćen: Fotografiju napravljenu DSLR-om podmetnuli kao da je sa telefona


Huawei je do sada već nekoliko puta uhvaćen u obmanjivanju javnosti, što ne znači da to ne rade i drugi, ali su možda veštiji u prikrivanju. U najnovijem slučaju Huawei je fotografije snimljene DSLR fotoaparatom pokušao podvaliti pod kameru njihovog Nova 3 smartphonea, a u "zlodelu" su uhvaćeni na najbizarniji način.

Kineski Huawei u kampanji za njihov P8 i P8 Max uhvaćeni su u fotošopnom stanjivanju okvira ekrana na renderima, koje su plasirali na internet i televiziju.

Godinu dana kasnije pod fotke njihova flagshipa Huawei P9 pokušali su podvaliti profesionalne snimke napravljene DSLR-om vrednim 4500 dolara da bi inteligentno zaboravili da prikriju EXIF meta podatke, koji su ih razotkrili.



Sada su u reklami za Huawei Nova 3 smartphone na egipatskom tržištu opet DSLR-om pokušali u očima potencijalnih kupaca da poboljšaju njegovu kameru, koja eto snima selfije bez mane. U celoj priči je najzanimljivije kako su uhvaćeni.

Naime, glumica Sarah Elshamy koju ćete videti u kadrovima ove reklame, pametno je na svom Instagram profilu objavila neke behind the scenes fotke sa snimanja na kojima je i ona sporna gde se vidi da glumac pored nje, koji kao okida selfie Nova 3 telefonom u ruci zapravo ne drži ništa, a fotku zapravo snima DSLR-čina na tripodu.

Naravno, fotografija je sa Instagrama ekspresno brzo nestala, ali kako "internet sve pamti" ipak ju je neko sačuvao, a mi je prenosimo u nastavku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.