Huawei P20 Pro, Nova 3 i Honor Play proterani sa 3DMark-a zbog varanja


Neće biti prvi put da neki proizvođač smartphonea potencijalne kupce pokuša da dodatno podstakne naduvavanjem benchmark rezultata. Ovaj put je u toj igri "uhvaćen" Huawei pa su njihovi P20 Pro, Nova3 i Honor Play smartphonei sada proterani sa 3DMark benchmark-a. Oglasio se i Huawei.

Normalnog čoveka, benchmark rezultati baš i ne mogu uveriti u odabir smartphonea. Ti sintetički testovi performansi jesu nekakav indikator sirove snage hardvera, kojim uređaj raspolaže ali je na kraju optimizacija hardvera i softvera ključna u krajnjem korisničkom iskustvu. Potvrdilo se to bezbroj puta.

U igri naduvavanja benchmark rezultata boostovanjem performansi pri pokretanju benchmark aplikacija, ranije su uhvaćeni uređaji poput Galaxy-a Note 3 i HTC-a One M7, a ni to ne znači da su jedini. Verovatno je stvar u dodavanju tek par linija koda koje će uređaju zapovediti da kad pokrene neku od benchmark aplikacija, jednostavno da sve od sebe, digne takt procesora na maksimum pa i više i rezultati će biti impresivni ili dovoljno impresivni da zamažu oči.



Ovih dana je na tapetu Huawei kojeg je 3Dmark ulovio u takvom boostovanju performansi na uređajima P20 Pro, Nova 3 i Honor Play te ih je proterao i privremeno uklonio njihove benchmark rezultate.

Huawei se oglasio podužim saopštenjem u kojemu ističu da njihovi uređaji koriste AI kako bi korisniku pružili najbolje moguće iskustvo kroz najbolje performanse pa tako taj AI kad primeti benchmark aplikaciju, sve raspoložive resurse usmeri na tu aplikaciju. Drugim rečima, sve ostalo suspenduje i procesor i grafiku potera do maksimuma.

U saradnji sa UL Benchmarks koji stoji iza aplikacije 3DMark, iznašli su rešenje u vidu pristupu tzv. Performanse Mode režimu rada, kojemu će korisnici u budućnosti imati pristup i na kraju ga onemogućiti ako to žele. Ta opcija stiže sa EMUI 9.0 nadogradnjom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.