U velikom hakerskom napadu kompromitovani podaci 50 miliona korisnika Facebook-a


U Facebook-u ove godine nikako da zavlada mir. Od skandala sa curenjem podataka, preko brojnih drugih problema s privatnošću, od kojih su neki otkriveni pre samo nekoliko dana, pa sve do najnovijeg slučaja velikog hakerskog napada – Facebook je pod stalnom navalom loših vesti.

Najnovije informacije o bezbednosnom problemu i upadu nepoznatih hakera u sisteme Facebook-a objavio je sam Mark Zuckerberg u petak uveče po srpskom vremenu. Prema njegovim rečima ovog četvrtka je otkriven neovlašćeni pristup do oko 50 miliona korisničkih naloga na ovoj društvenoj mreži. Za sada nije objavljeno koliko je podataka u napadu zaista ukradeno.

Tehnički problem koji je uzrokovao ovu ranjivost u kratkom je roku otklonjen, a napadači su sprečeni u daljnjem iskorišćavanju propusta. 50 miliona ljudi tokom petka je odjavljeno sa mreže i morali su se na nju ponovno prijaviti svojim podacima – a svi oni čiji su nalozi kompromitovani o tome će biti vrlo jasno obavešteni.

U Facebook-u su također privremeno blokirali opciju kroz koju je došlo do napada. Reč je o mogućnosti "View as" koja korisniku omogućava da svoj profil pogleda "očima" nekog drugog korisnika i tako proveri svoja podešavanja privatnosti. Dodatnih 40-ak miliona korisnika koji su ovu opciju koristili takođe će biti "na silu" odjavljeni s mreže, te će se iz predostrožnosti na nju morati ponovno prijaviti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.