Bitcoin pada, cena na najnižem nivou u zadnjih godinu dana


Već neko vreme u vestima se ne bavimo cenama bitcoina i ostalih kriptovaluta, jer za to nije bilo velike potrebe – naime, bitcoin je proteklih meseci bio u jednoj mirnijoj i stabilnijoj fazi trgovanja. Cena mu se kretala na nivou od oko 6.000 dolara, s povremenim, ali ne preterano dramatičnim skokovima.

Ali, prošle nedelje došlo do značajnog pada koji je započeo 13. novembra, te je cena nakon više od pet meseci prešla na nivo ispod 6.000 dolara. U narednim danima ona se približila i granici od 5.000 dolara, na nivo na kojim se nije nalazio više od godinu dana. Cena je juče pala ispod 5.000 dolara, a pad se nastavio i jutros.


Zadnji put se bitcoin trgovao na ovim cenama u oktobru 2017., ali u vrlo drugačijem nivou. Tada se globalna "bitcoin manija" zahuktavala, a najveća svetska kriptovaluta iz dana u dan obarala je rekorde, da bi godinu završila sa cenom od gotovo 20.000 dolara.

Kao jedan od razloga za veliku rasprodaju i pad cena na uopšteno tržištu kriptovaluta spominje se fork koji je obavljen na kriptovaluti bitcoin cash, a koji je uneo nesigurnost među ulagače.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.