Bitcoin u ogromnom padu, cena ispod 4.000 dolara


Pogledate li vesti objavljene u ovo doba prošle godine, videćete kako je euforija oko bitcoina i uopšteno kriptovaluta doživljavala svoj vrhunac. Otprilike ovih dana u velikom je uzlaznom trendu bitcoin premašio cenu od devet, pa potom i deset hiljada američkih dolara, a strelovitom se rastu nije nazirao kraj. Oni koji se usude išta da predviđaju bitcoinu su prognozirali svetlu budućnost i rast cene do 100, 200, pa i 500 hiljada dolara za jedan digitalni coin. Drugi su, pak, u svemu videli veliki  balon nagađanja.

Današnja situacija ipak daje za pravo ovima drugima, jer kraj novembra, umesto euforije, tržište kriptovaluta dočekuje u sasvim drugačijem raspoloženju. Bitcoin i druge vodeće kriptovalute u konstantnom su padu. U trenutku nastanka ove vesti cena bitcoina pala je ispod 3.800 dolara, izgubila je gotovo 15% u jednom danu, te se nalazi na nivou gde je bitcoin, u uzlaznom trendu, zadnji put bio tokom leta 2017. godine.

Rasprodaja povodom Crnog petka očito nije zahvatila samo prodavnice, nego i vlasnike kriptovaluta, jer se u 30 najvećih digitalnih coina po tržišnoj kapitalizaciji ovih dana svećom treba tražiti neki koji ima dnevne gubitke manje od 10%.

Kripto-entuzijasti će reći kako je ovo očekivano i da tehnologija blockchaina bez obzira na ova kretanja ima budućnost, jednako kao i bitcoin. Oni pak, koji su se prošle godine u ovo doba poveli za masom i kupili bitcoine po 10.000 dolara nadajući se "hlebu bez motike", a nisu ih prodali pri vrhuncu, sada verovatno nemaju baš preterano mnogo razloga za zadovoljstvo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.