Galaxy S10 imaće sopstveni novčanik za kriptovalute


Samsung je najavio kako će novu, Galaxy S10 liniju telefona predstaviti 20. februara. Do sada smo o dotičnim telefonima saznali gotovo sve što se o hardveru saznati moglo – dimenzije i karakteristike ekrana, na kojem će se SoC-u temeljiti te koliko će imati radne, a koliko data memorije i drugo.

O softveru do sada nije bilo previše reči. Zna se kako će se telefoni iz linije Galaxy S10 temeljiti na Android-u 9.0 Pie i to je do sada bilo manje-više sve. Ali, zahvaljujući leakeru Gregory Blakeu sada znamo kako će Samsung ovog puta u softversku ponudu uključiti i sopstveni novčanik za kriptovalute – Samsung Blockchain KeyStore.

Samsung odmah na početnom ekranu napominje kako je reč o bezbednom i prikladnom mestu za digitalne valute. Iz priloženih fotografija vidljivo je kako će Samsung Blockchain KeyStore podržavati najmanje dve poznate kriptovalute – Bitcoin i Ethereum.

Takođe vidljivo je kako će korisnici koji se odluče koristi Samsung-ov novčanik biti u mogućnosti kako kreirati novi novčanik tako i koristi svoje postojeće digitalne novčanike. Sva podešavanja vezano uz digitalni novčanik obavljaće se unutar izbornika Biometrics and security, gde je Samsung Blockchain KeyStore dobio sopstveno mesto unutar kojeg će biti moguće kreirati i uređivati privatne ključeve za osiguravanje digitalnog novčanika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.