Huawei kaznio zaposlene zbog twitanja sa iPhone-a

Verovatno ste proteklih dana čitali kako je Huawei sa svojeg službenog Twitter profila Novu godinu čestitao koristeći iPhone. E pa pa priča ima i epilog, a odgovorni za novogodišnju blamažu su kažnjeni.

Za one koji nemaju pojma o čemu je reč evo kratkog pojašnjenja. Naime, kako to obično biva, velike kompanije koriste svoje profile na društvenim mrežama kako bi svojim trenutnim i potencijalnim korisnicima čestitali praznike.

Uglavnom, netko ko je za taj ključan posao u Huawei-ju bio zadužen za ove praznike, poslao je novogodišnju čestitku putem službenog Twitter profila, koristeći iPhone jer čovek koristi iPhone. Problem je u tome što takvi twitovi imaju oznaku via Twitter for iPhone, a neki su to primetili. Twit je ubrzo obrisan, ali sa interneta nikad ništa nije zaista obrisano.



Ovaj puta je to valjda primetio YouTube-r MKBHD, i našalio se na taj propust do sada već viđen bezbroj puta i u konkurentskim taborima.

Da je znao šta će uslediti, mladi Marques bi se verovatno suzdržao od svoje pošalice jer glavni u Huawei-ju su dobili osip pa su dvojica odgovornih kažnjeni degradacijom i smanjenjem plate za ¥5,000 što je otprilike nešto preko 600 evra. U internom memorandumu kojeg se dočepao The South China Morning Posts toji kako su dvojica nanela štetu ugledu kompanije.

Ova dvojica su verovatno kliknuli unsubscribe na MKBHD kanal.

U vremenima kada je zahuktan trgovački rat na relaciji SAD – Kina, a od zaposlenih u Kini se očekuje da se odreknu iPhone-a u korist kineskih brendova, za ovakve takve propuste baš i nema mesta.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.