Samsung Galaxy Note 10 doneće kameru u S-Pen olovci?


Kad je krajem leta Samsung predstavio Galaxy Note 9, S-Pen olovka je donela osetno širi spektar mogućnosti nego što je to slučaj bio pre. Tako smo upoznali funkcionalnost upravljanja kamerom daljinski putem, što je mnogima olakšalo okidanje selfija, a oni malo kreativniji sigurno su pronašli i druge vidove iskoristivosti.

Istovremeno, industrija muku muči sa smeštajem prednje kamere na uređaje kojima ekran prekriva celu prednju površinu, pa tako imamo razne zube, klizne mehanizme, a sada i rupice. Ali, ako je suditi po najnovijem patentu, čini se da Samsung ima najbolje rešenje za ovaj izazov, barem kad je Galaxy Note serija u pitanju.



Skica na patentnoj prijavi otkriva moguću ugradnju kamere u – S Pen olovku, što je samo po sebi korisno, a najkorisnije bi moglo da bude upravo za okidanje selfija. Shema prikazuje ugradnju barem jednog sočiva i senzora u olovku, koji bi bio kontrolisan putem jednog dugmeta, dok bi drugi imao ulogu zumiranja. Ostaje pitanje gde će i kako korisnik videti sebe, odnosno je li ga kamera dobro fokusirala, ali ukoliko se ova prognoza zaista ostvari, verovatno će se pronaći rešenje i za to.

I na kraju uobičajeno upozorenje - ovu vest treba uzeti sa velikom dozom rezerve.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.