Meizu se ograđuje od neuspešne crowdfunding kampanje


Kako smo vas izvestili, Meizu iza sebe ima jednu neuspešnu crowdfunding kampanju, onu za futuristički telefon Meizu zero. Ali, umesto da pošteno priznaju poraz, tj. da nisu uspeli pogoditi kakav bi korisnici želeli da imaju telefon, odlučili su se radije za svojevrsni spin.

Naime, glavni čovek kompanije Jack Wong putem društvene mreže Weibo objavio je post u kojem navodi kako crowdfunding kampanja nije bila prava te da je poslužila u samo predistraživačke svrhe te da nisu imali nikakvih planova pokrenuti masovnu proizvodnju.

THIS CROWDFUNDING PROJECT WAS JUST THE MARKETING TEAM MESSING ABOUT.

Ukratko Wong u svom postu na društvenoj mreži Weibo tvrdi kako je cela kampanja zapravo bila marketinški trik. E sad, u to možemo, ali i ne moramo verovati. Naime, Meizu nije neki nepoznati startup koji se tek pojavio na sceni i koji je pogrešno procenio svoj proizvod. Stoga se i na neuspeh kampanje drugačije gleda kada je Meizu u pitanju nego neki nepoznati startup.

THE HOLELESS PHONE IS JUST A DEVELOPMENT PROJECT FROM THE R&D DEPARTMENT, WE NEVER INTENDED TO MASS-PRODUCE THIS PROJECT.

I dok se Wong izvlači na marketinške trikove i istraživanja tržišta, nama se više čini kako je kampanja bila prava, ali da na njihovu žalost nije bila dobro osmišljena, a pritom mislimo na prevelike cene – možda bi bolje prošli da su se ograničili na iznos do 1.000 USD. Čini se kako nema previše korisnika (još) koji su voljni trošiti četverocifrene iznose na konceptualne uređaje koji se na kraju mogu pokazati boljim na papiru nego u stvarnosti.

Tačnije, ima ih ukupno 29, naime, toliko ih je odlučilo podržati Meizu zero. Njih 23 se odlučilo riskirati sa jeftinijim, Exclusive Enginner Unit modelom (1.299 USD), a jedan je čak zakapario 1.700 USD skuplji Exclusive Pioneering Unitom (2.999 USD). Istine radi, u ponudi je i bio samo jedan Exclusive Pioneering Unit. Ostali su učestvovali u kampanji sa manjim uplatama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.