Apple sledeće godine vraća 4,7'' iPhone?


Aktualni trendovi nalažu da svaki novi telefon pod obavezno mora da ima veći ekran od onog prethodnog. Problem implementacije je ostavljen naravno na proizvođačima, neki ga rešavaju dodavanjem dodatnih ekrana, a neki njegovim savijanjem, što kako smo videli, ne prolazi uvek bez problema.

Postoji i treća opcija – smanjivanje okolnih ivica do maksimuma, kako bi se zadržale iste dimenzije kućišta, a ekran povećao koliko god je to moguće više. Ali, i ovaj način ima svoja ograničenja i ne može trajati večno. Samo onoliko dugo dok se ne popune sve praznine na kućištu, a tada će se morati pristupiti povećavanju kućišta čime lagano, ali sigurno umesto telefona dobijamo tablet.

Celo to vrijeme dok traje borba između proizvođača – ko će ponuditi što veći ekran, postoje i oni korisnici kojima veći ekran nije potreban. Oni žele kompaktni telefon kojeg neće morati da nose u posebnoj torbi, koristiti ga istovremeno sa obe ruke kako bi otkucali poruku ili odradili nešto drugo.

Za njih je Apple svojevremeno izmislio iPhone SE, koji je tada imao isti SoC kao i veći iPhone 6S te istu količinu radne i data memorije. Dakle, iPhone SE bio je jednako snažan kao i iPhone 6S (izuzev kamera i sl.), ali manji. Umesto 4,7“, imao je 4,0“ ekran koji se lakše koristilo jednom rukom.

Iako su mnogi očekivali kako će Apple sa tom praksom nastaviti i kasnije, nije. iPhone SE je stigao u jednom izdanju i kao takav se zadržao par godina dok nije u konačni prvo povučen, a potom i vraćen u prodaju nakon što je podbacila prodaja većih, skupljih modela.

Ali, čini se kako je Apple ponovno spreman u ponudu da uvrsti iPhone sa manjim ekranom, Hoće li se novi model zvati iPhone SE 2 ili nekako drugačije nije za sada poznato. Kao ni hoće li takav uređaj 100% postojati, ali, izvor navodi da hoće, pa ćemo im ovog puta poverovati dok Apple ne kaže drugačije.

Ali, kako se trendovi menjanju tako će se i novi mali iPhone ponešto promeniti. Za početak, ekran od 4,0“ trebao bi da bude zamenjen onim od 4,7“. Izvori navode kako će se dizajnerski temeljiti na iPhone-u 8, pa je verovatnije očekivati naziv iPhone 8s nego iPhone SE, ali, o tom potom.

Izvori navode kako će se temeljiti na čipu A13 i kako će imati najmanje 128 GB data prostora. Zatim, najavljuje se FHD LCD ekran, novi dizajn PCB-a (dakle, ne bi trebao da bude samo prepakovani iPhone 8 sa novim SoC-em i softverom) i za razliku od aktuelnih trendova – samo jedna kamera sa svake strane. Na tržištu bi se trebao pojaviti u martu 2020. godine po ceni od oko 650 USD.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.