Jedan kupac izazvao nagli porast cene Bitcoina


U utorak, 2. aprila, menjačnice i berze kriptovaluta zabeležile su snažan skok cene Bitcoina, nakon dugo vremena. Najpopularnija kriptovaluta na svetu posljednjih je mjeseci oscilirala na razinama od 3.000 do 4.000 dolara, sve negdje tamo od sredine studenoga prošle godine. No, odjednom se dogodio skok cijene od oko 20% u samo jednom danu, a cijena je nakratko bila probila i granicu od 5.000 dolara.

Ovaj događaj odmah je izazvao interes javnosti i kripto-zajednice, da bi se ubrzo otkrilo i o čemu je bila reč. Samo jedan jedini kupovni nalog podstaknuo je porast cene bitcoina. Neko nepoznat je odlučio da kupi bitcoine za oko 100 miliona dolara na berzama Coinbase, Kraken i Bitstamp, a kupovinom su upravljali algoritmi i sinhronizovali akcije na sve tri berze. Iznenadni porast potražnje odmah je, logično, izazvao i skok cene bitcoina.

Ukupno je ptrkjule, dakle, nepoznati investitor kupio oko 20.000 bitcoina u vrlo kratkom vremenu, kupujući ih po oko 7 hiljada na sat.

Ovakvo kretanje cene bitcoina podstaklo je i porast cene drugih kriptovaluta, altcoina poput Bitcoin Casha, Ethereuma, Ripplea, Litecoina i sličnih, iako misteriozni kupac njih, za sada se čini, nije kupovao.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.