Bitcoin dobio gotovo 40% na vrednosti u nekoliko dana


Tokom 2017. godine cela tehnološka i kripto-zajednica je navikla na velike skokove u ceni bitcoina. Tada je bilo manje-više uobičajeno da najveća kriptovaluta danas vredi i po nekoliko stotina dolara više nego što je vredila pre par dana. Potom je došla 2018., balon se izduvao, a ovako velike promjene cene češće su se viđale u sasvim suprotnom smeru. Od vrhunca, kada je vredeo gotovo 20 hiljada, bitcoin je potonuo na nivo od oko 3-4 hiljade američkih dolara – i tamo se zadržao prilično dugo.

2019. godina započela je dugim stabilnim razdobljem kada cena bitcoina nije prelazila 4.200 dolara, ali u aprili se počelo ponovno povećavati aktivnost kupovine. Zabeležen je tada veliki skok od oko 20%, a prvi je puta tada, nakon pola godine, bitcoin zagazio u područije iznad 5.000 dolara.

Početkom maja ponovno je bitcoin postao "vruća roba". Mesec je započeo sa cenama bitcoina od oko 5.300 dolara, 9. maja cijena je već premašila 6.000, da bi od prošloga vikenda do danas ponovno doživela velik skok. U trenutku nastanka ove vijesti bitcoinom se trži po cenama višim i od 8.000 dolara, prvi put nakon jula prošle godine. U samo 4 dana cena bitcoina eksplodirala je od 6 do preko 8 hiljada dolara, odnosno gotovo 40%.

Za travanjski skok cene u međuvremenu se saznalo kako je stigao od samo jednog investitora. Nepoznati kupac uložio je tada 100 miliona dolara u bitcoin i podigao mu cenu za oko 20%. U ovom trenutku nije poznato šta je podstaklo majski skok, ali sigurno je da će oni koji su bitcoine kupovali poslednjih meseci biti zadovoljni ovakvim razvojem događaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.