Hakeri koji su upali u Microsoft-ove e-mail servise sada kradu Bitcoine korisnicima


Verovatno vam je poznato da je Microsoft nedavno imao novi hakerski upad u kojem su hakeri preko naloga zaposlenih u službi za korisnike, pokupili gomilu podataka korisnika Microsoft-ovih e-mail servisa poput Outlook-a i Hotmail-a. Microsoft je povodom ovoga prvo rekao da su hakeri pokupili samo email adrese, imena datoteka, predmete emailova (subjects) i nazive drugih email adresa s kojima su korisnici komunicirali, ali da hakerima nisu bili izloženi sadržaji mailova, kao ni dodaci (attachements). Nakon toga je ipak priznao da su hakeri mogli pokupiti i neke druge podatke, pa je savetovao svima da menjaju lozinke.

Kako se čini, taj upad je ipak izazvao veće posldice, jer se na internetu oglasilo više ljudi koji su izjavili da se Microsoft-ovi e-mail nalozi sada koriste za krađu Bitcon-a.

Detalje upada je opisao Javon Ritmeister sa foruma Gathering Tweakers stranice, koji je opisao da su hakeri sa njegovog Kraken naloga ukrali 1 bitcoin nakon resetovanja passworda. Osim njega, na Motherboard-u su se oglasili i drugi korisnici koji su rekli da su im hakeri na isti način pokrali bitcoine do vrednosti od čak 25.000 dolara.

Microsoft je sve korisnike koji misle da su zbog malicioznih aktivnosti na e-mail servisima oštećeni na bilo koji način, pozvao da ga kontaktiraju, ali za sada još nije komentirao tvrdnju Ritmeistera i drugih navodno pokradenih korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.