Američki Kongres stopira Facebook-ovu kriptovalutu


Facebook je službeno predstavio svoju kriptovalutu pod nazivom Libra, koju radi Facebook-ova filijala Calibra, koja će se koristiti za plaćanja putem Facebook-ovih aplikacija i WhatsApp-a, a u upotrebu bi trebala da krene 2020. godine.

Samo nekoliko sati nakon te objave, zvaničnici američke vlade i Kongresa SAD-a traže od Facebook-a odlaganje lansiranja Libre sve dok Kongres ne ispita projekat.

Predsednica Odbora za finansijske usluge Maxine Water izjavila je kako zahteva od Facebook-a moratorijum na bilo kakve dalje korake oko razvoja kriptovalute sve dok Kongres i regulatorne agencije ne dobiju priliku da ispitaju čitav projekat, jer kako kaže, Facebook iza sebe ima "problematičnu prošlost", čime očito aludira na poznate slučajeve neovlašćenog korišćenja (i prodaje) privatnih podataka korisnika, zbog čega je i šef najveće društvene mreže Mark Zuckerberg nedavno morao odgovarati na pitanja kongresnika.

Američki senator Sherrod Brown iz senatskog Odbora za nadzor bankarskog sistema također kaže kako ne smeju da sebi dopuste taj rizik da se Facebook-u omogući pokretanje kriptovalute bez detaljne provere.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.