Procurelo 1000 snimaka sa Google-ovog pametnog zvučnika


Google je pokrenuo veliku istragu kako bi ustanovio na koji se način belgijski broadcaster VRT uspeo dočepati više od 1.000 zvučnih zapisa sa pametnih zvučnika Google Home, na kojima su zabeleženi privatni razgovori korisnika iz Belgije i Holandije.

Ovo je za Google prilično nezgodna stvar jer je često isticao da su u pametni zvučnik ugrađene sve potrebne bezbednosne mere kako bi se korisnicima u potpunosti očuvala privatnost. Preliminarna Google-ova istraga ukazala je da su snimke stigle od jednog od ljudskih analitičara koji "slušaju" konverzacije sa Google Home-a isključivo s ciljem da veštačkoj inteligenciji poboljšaju lingvističke sposobnosti.

VRT kaže da većinu tih audio zapisa čine kratki klipovi sa Google Home uređaja tokom korišćenja pametnog zvučnika od strane korisnika i dodaje da 153 njih nikada ne bi ni smelo da bude snimljeno, jer korisnici uopšte nisu koristili frazu "OK Google" kojom se pokreće, pa se među snimcima nalaze razgovori u spavaćim sobama, razgovori između dece i roditelja, pa čak i telefonski razgovori sa poverljivim informacijama.

Google ne poriče da su njegovi eksperti prisluškivali snimke zbog "poboljšanja korisničkog iskustva", ali kaže da treba istražiti kako su one stigle u posed VRT-a, pa je stoga pokrenuo istragu koju vode njegovi timovi za bezbednost i privatnost.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.