Recenzija: Samsung Galaxy Note 10


Samsung već dve godine paralelno ima dve vodeće serije uređaja. Samsung Galaxy S serija pametnih telefona je snažna i relativno kompaktna, dok je Galaxy Note serija u početku bila namenjena kupcima koji žele multitasking uređaj pre svega za posao. S Pen je bila i ostala najvažnija karakteristika Galaxy Note linije u poređenju sa Galaxy S modelima.

Samsung je nedavno lansirao najnoviju generaciju Galaxy Note uređaja, koji se nazivaju Galaxy Note 10 i Galaxy Note 10+. Ovi uređaji imaju snažan procesor, Infinity-O ekran i poboljšanu funkcionalnost S Pen olovke. Za početak, stavili smo manji Note 10 na detaljno testiranje.

Specifikacija
- Ekran: 6.3 inča ekran, 1080 x 2280 pixela, 19:9 odnos, ~401 ppi gustoća, Gorilla Glass 6, HDR10+, Always-on ekran
- SoC: Exynos 9825 (7 nm)
- CPU: Octa-core (2x2.73 GHz Mongoose M4 & 2x2.4 GHz Cortex-A75 & 4x1.9 GHz Cortex-A55)
- GPU: Mali-G76 MP12
- RAM: 8 GB
- Interna memorija: 256 GB
- Povezivanje: WiFi, A-GPS, Bluetooth 5.0, NFC, USB-C
- Kamera: 12 MP, f/1.5-2.4, 27mm (wide), 1/2.55", 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS;
12 MP, f/2.1, 52mm (telephoto), 1/3.6", 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optički zoom;
16 MP, f/2.2, 12mm (ultrawide), 1.0µm, Super Steady video
- Prednja kamera: 10 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1.22µm, Dual Pixel PDAF
- Baterija: 3.500 mAh
- Operativni sistem: Android 9.0 (Pie)

Plus
- Sjajan kvalitet izrade
- Odličan ekran
- Dobre performanse
- Odlične kamere
- Brzi punjač u paketu
- Sjajni S Pen
- Manji, kompaktniji i jeftiniji od Note 10+

Minus
- Nema 3,5 mm audio jack
- Nema proširivu memoriju
- Baterija je mogla da bude bolja
- Skup u odnosu na slične uređaje (bez olovke)


Dizajn i kućište

Samsung Galaxy Note 10 ima novi dizajn i novi Infinity-O ekran. Ovo je Samsung-ov naziv za panel sa rupom za prednju kameru. Ideja je slična onoj koju smo videli na Galaxy S10 seriji, ali dok su ti modeli imali rupe za kamere u jednom uglu, na Galaxy Note 10, to je tačno u sredini, na vrhu ekrana. Ova rupa nas nije ometala i navikli smo se na njenu prisutnost za nekoliko sati.

Ono što ćete sledeće primetiti kod Galaxy Note 10 je njegov veliki ekran koji se savija i sa strane. Takođe ima tanke okvire na vrhu i na dnu, koji vam nude prikaz skoro na čitavoj prednoj strani. Zadnja strana telefona takođe je izrađena od stakla koje se sa strane savija. Ovaj dizajn čini telefon vrlo udobnim za držanje. Ima lep metalni okvir između ovih staklenih panela, a na stranama je prilično tanak.

Desna strana uređaja je potpuno gola, a svi tasteri su na levoj strani. Ovo je u početku malo čudno, jer Galaxy Note 9, kao i Galaxy S10 serija i skoro svaki drugi moderni pametni telefon imaju dugme za uključivanje na desnoj strani. Na Galaxy Note 10 i 10+, Bixby dugme je i dalje na levoj strani kao i ranije, ali se takođe koristi kao dugme zauključivanje. Kratkim dodirom telefon će biti stavljen u stanje pripravnosti, a dugim pritiskom aktiviraće se Bixby.

Trenirali smo se da ne pritisnemo Bixby dugme na prethodnim Samsung uređajima, a za to je bilo potrebno malo učenja. Možete promeniti ponašanje dugmeta u podešavanjima (dugim pritiskom da biste prikazali opcije isključenja). Samsung takođe nudi softversko dugme u brzim prečicama za isključivanje uređaja.

Samsung je na vrhu postavio mikrofone, zajedno sa ležištem za dual SIM. Na dnu, Galaxy Note 10 ima primarni mikrofon, USB Type-C priključak, rešetku zvučnika i fioku za S Pen.

Samsung Galaxy Note 10 ima zadnju trostruku kameru i sva tri senzora smeštena u jedan modul. Veći, Note 10+ ima i četvrti senzor smešten pored LED blica, ali o tome drugom prilikom.



Da, na Galaxy Note 10 ne postoji 3,5 mm priključak za slušalice. Samsung se u prošlosti ismevao Apple-u zbog uklanjanja 3,5-milimetarskog priključka za slušalice, ali nedavno je uklonio sve te oglase sa svojih stranica malo pre predstavljanja Galaxy Note 10. Samsung i dalje isporučuje AKG slušalice u kutiji, a one sada poseduju USB Type-C priključak. Zvuče veoma dobro, tako da nećete morati da kupujete nove slušalice.



U Srbiji su dostupne tri verzije - Aura Glow, Aura Black i Aura White. Na testu smo imali verziju Aura Glow, koja je izazvala mešovita mišljenja. Izgleda kao ogledalo i deli svetlo na zelenu, narandžastu i crvenu kada se prelama na poleđini. Međutim, to je magnet za otiske prstiju i vrlo lako nakuplja mrlje. Kada nema svetlosti koja treba da pogodi poleđinu i da se prelama, uređaj izgleda kao ogledalo i ne tako zanimljivo. To znači da će u zimskim uslovima verovatno biti kao sivo ogledalo.

Galaxy Note 10 i S Pen imaju sertifikat IP68 za otpornost na prašinu i vodu.

Ekran

Samsung je odabrao izabrao veliki 6,3-inčni Super AMOLED ekran sa rezolucijom malo većom od FullHD. Rezolucija ekrana je softverski promenjiva i može se spustiti do HD+. Ovaj Super AMOLED panel takođe je HDR10+ sertifikovan. Postoje dva načina prikazivanja, Vivid i Natural. Vivid mod pojačava kontrast, čineći boje na ekranu više živim. Kada ste u režimu Vivid, dobijate klizač za podešavanje ravnoteže beline i nivoa boja.

Veliki ekran na Galaxy Note 10 ima dobre uglove gledanja i postaje dovoljno svetao da se može pročitati na otvorenom. Ekran ima podršku za HDR10+ i uživali smo u nekoliko HDR video zapisa koji se strimuju preko YouTube-a. Zvučnici su glasni, a stereo efekat doprinosi doživljaju gledanja sadržaja na Galaxy Note 10.

Prikaz na ekranu je odličan čak i na suncu. Kontrast i boje su odlični, baš kao što se od Samsung-a i očekuje. Iako smo očekivali da će Samsung staviti istu rezoluciju ekrana na ovaj manji model, to se nije desilo. Ipak, ne možemo da se požalimo jer je gustoća od oko 401 ppi odlična i veća bi samo dodatno trošila već malu bateriju.

S Pen

S Pen je olovka koja Galaxy Note seriju odvaja od ostalih Samsung pametnih telefona. Na Note 10, dobila je nekoliko sitnih unapređenja. S Pen je tanak u poređenju sa nekim drugim olovkama koje smo videli. Spaja se na Galaxy Note 10 putem Bluetooth-a i automatski se puni kada je u svojoj fioci.

I dalje možete brzo da dodajete beleške izvlačeći S Pen iz fioke čak i kada je ekran isključen. Izvlačenjem S Pen pokreće Air Command, popup u kome su navedene akcije koje možete izvršiti sa njim. Smart Select omogućava vam da odaberete sadržaj na ekranu za direktno deljenje. Screen Write snima screenshot ekrana i omogućava vam da pišete po slici pre nego što je podelite. AR Doodle uključuje kamere, omogućavajući vam da crtate sve što vidite kroz tražilo. PenUp vam omogućava da skicirate koristeći S Pen. Galaxy Note 10 sada može da prepozna slova i otkuca ono što je zapisano u beleškama, koristeći optičko prepoznavanje znakova. To omogućava pretraživanje rukom napisanog teksta.



Sa ovom generacijom, Samsung je dodao više Air akcija za Galaxy S Pen, što mu daje veću funkcionalnost u poređenju sa S Pen-om isporučenim sa Galaxy Note 9. I dalje možete da koristite taster na S Pen kao dugme za okidanje fotografija, ali sada pomoću gesti možete prelaziti između primarne i selfie kamere, menjati modove kamere, zumirati i umanjivati.

Hardver i performanse

Galaxy Note 10 je uz Note 10+ trenutno je pametni telefon najvišeg ranga u Samsung-ovom portfoliju. Ovaj telefon pokreće procesor Qualcomm Snapdragon 855 Plus u nekim delovima sveta, dok ga u Srbiji pokreće Exynos 9825. Ovo je nadogradnja u odnosu na Exynos 9820 koji je korišćen za Galaxy S10 seriju. Exynos 9825 je octa-core procesor zasnovan na 7nm procesu sa dva prilagođena jezgra sa taktom od 2,7 GHz, dva Cortex-A75 jezgra sa taktom na 2,4 GHz i četiri Cortex-A55 jezgra sa taktom od 1.9 GHz.

Galaxy Note 10 ima 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Ovde je Samsung u neravnopravan položaj stavio kupce ovog telefona, s obzirom da je na Note 10+ stavio 12 GB RAM-a i 256, odnosno 512 GB interne memorije. Imali smo verziju od 256 GB na testu i preko 220 GB prostora je bilo slobodno prilikom prvog pokretanja. Takođe, internu memoriju nije moguće proširiti, dok na Note 10+ možete koristiti microSD karticu da dodate još 1TB više prostora.

Samsung je ovaj ekran upario sa stereo zvučnicima. Slušalica se koristi kao drugi zvučnik. Nije glasna kao onaj smešten na dnu, ali njih dvoje zajedno daju dobar stereo efekat. Galaxy Note 10 takođe ima podršku za Dolby Atmos koji se može omogućiti korišćenjem brzog prebacivanja u traci sa obaveštenima. Možete birati između različitih audio profila ili ga postaviti na auto.

Kao i Samsung Galaxy S10 serija, Galaxy Note 10 koristi ultrazvučni senzor otiska prsta na ekranu. Brzo otključava pametni telefon i nije mu potreban uključen ekran da bi mogao da radi. Primetili smo da je dobro pozicioniran i retko smo nailazili na probleme prilikom njegovog korišćenja. Ako želite, postoji i prepoznavanje lica koje radi sasvim solidno.

Prema našem iskustvu Galaxy Note 10 je ponudio odlične performanse. Nikada nismo morali da čekamo da se nešto učita, a čak su i teške aplikacije bile brze za učitavanje. Iako ima "svega" 8 GB RAM-a (u odnosu na Note 10+ koji dolazi sa 12 GB RAM-a) lako smo mogli da obavljamo više zadataka, čak i ako se u pozadini izvodi više aplikacija.

Igrali smo PUBG Mobile na ovom telefonu i on je podrazumevao visoka podešavanja sa grafikom postavljenom na HD, a Frame Rate postavljenim na visoko. Postavili smo grafiku na HDR, a Frame Rate na Ultra i telefon nije pokazivao znakove trzanja. Igrali smo igru 20 minuta na tim podešavanjima i telefon je postalo pomalo topao na dodir. Galaxy Note 10 za to vreme zabeležio je pad od 8 procenata baterije, što je prihvatljivo. Rupa za selfie kameru nije bila problem tokom igranja u PUBG Mobile, jer nije blokirala bilo kakve kontrole.

Povezivanje

Uređaj nudi sve standardne načine povezivanja na koje smo navikli - WiFi, A-GPS, Bluetooth 5.0, NFC, ali nažalost nema 3,5 mm audio jack za slušalice. Iskreno mislimo da je ovo trebalo da bude zadržano, pa ćemo ovo, kao i na drugim telefonima, staviti kao manu.

Napomenimo da je kabal koji doijate u prodajnom paketu USB-C sa obe strane, što znači da će vam za povezivanje sa računarom možda trebati neki dongle koji prebacuje u USB-a.

Oba SIM slota imaju podršku za 4G kao i VoLTE. Tu su Bluetooth 5, Wi-Fi 6, NFC i podrška za četiri satelitska navigaciona sistema.

Samsung je sarađivao sa Microsoft-om da bi na Windows dodao funkciju koja se zove Link. Ovo vam omogućava da povežete Galaxy Note 10 na Windows PC da biste između ostalog mogli da pristupite tekstualnim porukama, notifikacijama i nedavnim fotografijama. Od vas se zahteva da se prijavite na isti Microsoft nalog i na uređaju i u aplikaciji vaš telefon na računaru, nakon čega ćete moći bežično da pristupite telefonu. Aplikacija Link to Windows takođe vam daje mogućnost kokonektovanja na internet putem mobilne mreže.

Samsung-ova DeX funkcija sada radi na Windows PC-u ili Mac-u jednostavno povezivanjem Galaxy Note 10 na nju pomoću USB kabla. Da biste koristili ovu funkciju, morate da preuzmete aplikaciju Samsung DeX na Windows / Mac računaru. Možete da pokrećete aplikacije, kao i da povlačite i prenosite datoteke sa računara na Galaxy Note 10. Međutim, izgleda da ne postoji način da kopirate datoteke sa Galaxy Note 10 na računar. Takođe, iako DeX više ne zahteva namenski hardver, nismo mogli da nađemo slučajeve u kojima smo želeli da koristimo ovako nešto.


Softver i interfejs

Galaxy Note 10 isporučuje se sa Android Pie i najnovijom verzijom One UI. Naš test model imao je septembarsku bezbednosnu zakrpu. Interfejs je dodatno poliran i dizajniran je tako da bude pogodan za upotrebu sa jednom rukom. Ima fioku aplikacije, a prevlačenje prstom sa prvog početnog ekrana vodi vas u Bixby Home. Dobijate nekoliko aplikacija od Samsung-a, Google-a, kao i Microsoft-a koji je unapred instaliran na ovom pametnom telefonu, kao i Facebook i Netflix.

Samsung-ov pokretač igara objedinjuje sve instalirane igre zajedno. Možete birati između "Fokus na uštedu energije", "Balansirano" i "Fokus na performanse" za sve igre ili postavite nivo za svaku igru pojedinačno. Telefon je podrazumevano postavljen na Focus on Performance. Alat za igru je dostupan u navigacionoj traci dok igrate igru. Možete da smanjite obaveštenja o pozivima, sakrijete obaveštenja od drugih aplikacija i blokirate Bixby i Edge Panel tokom igranja.

Ostale karakteristike softvera povezane sa igrama na Galaxy Note 10 uključuju Dolby Atmos za igre, automatsko zaključavanje ekrana i popup panel koji vam omogućava da dodate prečice do četiri aplikacije kojima biste želeli da pristupite tokom igranja.



Funkcija Digital Wellbeing sa Android Pie takođe je prisutna i na Galaxy Note 10. Ovo vam omogućava pratite provodite vreme na pametnom telefonu. Jedan korisnički interfejs podrazumevano ima tradicionalni raspored navigacije sa tri tastera, ali možete se prebaciti na navigaciju gestom zasnovanom na prstima. Postoji i Dual Messenger funkcija koja vam omogućava pokretanje dve instance podržanih aplikacija. Još jedna funkcija nazvana Edge Panels viđena je na više Galaxy telefona i omogućava vam pristup prečicama aplikacija sa bilo kojeg ekrana.

Kamera

Samsung se odlučio za postavljanje trostruke kamere na Galaxy Note 10. Primarna zadnja kamera ima senzor od 12 megapiksela sa promenljivim otvorom blende od f / 1,5 do f / 2,4, automatsko fokusiranje sa Dual Pixel tehnologijom, super brzinom i optičkom stabilizacijom slike (OIS). Sledi senzor od 16 megapiksela sa ultraširokougaonim sočivima, otvorom blende f / 2,2 i vidnim poljem od 123 stepena. Treća kamera ima senzor od 12 megapiksela sa teleobjektivom koji nudi 2x optički zum. Ono što je, nažalost, rezervisano samo za Note 10+ je Depth Vision - četvrta kamera može skenirati objekte u 3D formatu. U rupi ekrana nalazi se selfie kamera od 10 megapiksela sa dvostrukim pikselom i automatskim fokusom.

Na našem testu, primetili smo da su performanse kamera Galaxy Note 10+ impresivne u različitim svetlosnim uslovima. Međutim, Samsung-ov AI optimizator scene bio je beskorisan kada snima krupne planove.

Pored uobičajenih načina rada fotografisanje i video snimke, između ostalih, u aplikaciji mogu se odabrati Pro, Panorama, Live Focus, Slow Motion, Super Slow-Mo, Hyperlapse, Food, video sa fokusom uživo i Noćni modovi. Postoje brzi prekidači za HDR i blic. Funkcija Funkcija Scene Optimiser koristi AI da bi otkrio na šta ste usmerili kameru pre nego što snimite.

Postoji i skup brzih prečica za prelazak između primarnih, ultraširokougaonih i telefoto senzora. Selfie kamera podrazumevano obrezuje okvir, ali imate prekidač za prelazak na režim širokog ugla. AR Emoji se takođe nalazi podrazumevanoj aplikaciji za kameru naGalaxy Note 10.

Performanse pri slabom osvetljenju su bile dobre, a Galaxy Note 10 je u stanju da pravi sjajne fotografije koristeći svoj poseban noćni režim. Ulepšavanje na selfie kameri je uključeno podrazumevano i stvara oštre selfie pri dnevnoj svetlosti, ali performanse joj malo padaju sa smanjivanjem količine svetla. Video snimanje je ogrančeno na maksimalno u 4K 60fps i 4K 30fps za primarnu i selfie kameru respektivno.

Samsung Galaxy Note 10 bio je super brz (skoro u stvarnom vremenu) za fokusiranje, a optimizator scene pravilno je postavio kameru za sve ono što smo snimali. Fotografije sa dnevne svetlosti imale su odličan dinamički raspon, a telefon omogućava HDR efikasno kada se ukaže potreba. Predmeti na daljinu bili su prepoznatljivi, jer primarni senzor obavlja izvrstan posao u reprodukciji detalja. Čak i prilikom snimanja u lošijim svetlim uslovima, primetili smo da telefon može da podesi ekspoziciju bez preteranog napora.

Prelazak na širokougaonu kameru pruža mnogo šire vidno polje. Softver ispravlja prirodnu izobličenost predmeta. Međutim, ako želite da vidite kako širokougaoni senzor snima slike, ovu korekciju slike možete isključiti u podešavanjima kamere.

Optimizator scene takođe pojačava crvenu boju previše za naš ukus, ovo izgleda dobro na ekranu telefona, ali na monitoru, ne toliko. Takođe smo primetili malo pojačane boje prilikom fotografisanja kada je uključen Scene Optimiser u uslovima slabog osvetljenja.

Portreti su se pokazali prilično dobro iako nedostaje dodatni 3D senzor, a Galaxy Note 10 vam daje mogućnost podešavanja nivoa zamućenja pre snimanja. Takođe možete promeniti vrstu i nivo zamućenja nakon snimanja portretne fotografije. Galaxy Note 10 uspeo je da dobro otkriva ivice i odradio je vrlo dobar posao u odvajanju predmeta od pozadine.



Performanse kamere pri slabom osvetljenju bile su vrlo dobre, a optimizator scene napravio je primetnu razliku. Uspeo je da zadrži zrnatost pod kontrolom, a zrno nije bilo vidljivo čak ni nakon zumiranja. Predmeti u daljini takođe su bili prepoznatljivi. Fotografije snimljene u noćnom režimu bile su svetlije imale su dosta detalja i svetliju pozadinu.

Fotografije snimljene selfie kamerom imale su dobre detalje, a pametni telefon je omogućavao HDR automatski kada snimate na svetloj pozadini.

Aplikacija za kameru ima podrazumevano omogućen efekat ulepšavanja, koji omekšava slike. Portretni režim je dostupan i za selfie kameru i on se može pohvaliti dobrom detekcijom ivica i pravilno zamućuje pozadinu. Selfie snimljeni pri slabom osvetljenju imali su niže nivoe detalja.

Video snimanje je maksimalno 4K u 60fps za zadnju kameru, a Note 10 može da stabilizuje snimke pri snimanju pri 1080p, kao i pri 4K 30fps. Iznenadili smo se koliko su dobri snimci stabilizovani tokom snimanja tokom dana.

Video snimci pri slabom osvetljenju su imali blagi svetlucavi efekat kada su snimani pri 1080p, dok je svetlucavi efekt bio istaknut u 4K snimku. Video Super Slow-Mo izgledao je zapanjujuće kad se snima u dobrom svetlu.

HDR10+ video snimanje je još uvek u beta verziji, ali to vam omogućava da snimite video koji će izgledati sjajno na HDR televizoru. Možete da snimate HDR video, ali ostali uređaji ga možda neće pravilno reprodukovati.

Još jedan novi dodatak za video je Zoom-in funkcija mikrofona, koja tvrdi da pojačava zvuk bilo kojeg predmeta koji zumirate tokom snimanja videa. Ako zumirate osobu koja govori, on će povećati jačinu zvuka, a primetili smo da je ovo najefikasnije kada nema drugih izvora zvuka, jer je i drugi zvuk pojačan.



Baterija

Samsung je opremio Galaxy Note 10 baterijom od 3.500mAh, što je manje od 4.000mAh koji je imao prethodnik, Galaxy Note 9. Manje je i od 4.300 mAh iz Note 10+ telefona. Pored brzog punjenja od 25W, postoji i podrška za brzo bežično punjenje kao i obrnuto bežično punjenje, koje Samsung naziva Wireless PowerShare. Ovo je praktično kad morate napuniti manje uređaje kao što su Samsung Galaxy Buds.

Punjač koji se isporučuje sa Galaxy Note 10 deklarisan je na 25 W koliko podržava i telefon, a ima USB Type-C priključak. Takođe dobijate kabal za punjenje sa USB Type-C konektorima na oba kraja.

U našem testu HD video prikaza, Galaxy Note 10 uspeo je da radi preko 12 sati. S našim korišćenjem, koje se sastojalo od igranja PUBG Mobile-a, navigacije Google Maps mape 50 minuta, aktivnog WhatsApp naloga i pokretanja nekoliko testova, uspeli smo da završimo svoj dan sa blizu 30 procenata koji su još uvek ostali u rezervoaru. Pametni telefon smo postavljali na rezoluciju Full HD+ u svakom trenutku, ali to možete spustiti na HD+ ako želite da još više izvučete iz baterije.

Punjenje je veoma brzo zahvaljujući punjaču od 25 W koji ide u paketu i malom kapacitetu. Note 10 će se napuniti od 0-100% za oko sat i deset minuta.

Utisak

Galaxy Note 10 je trenutno drugi najbolji pametni telefon koji je izašao iz Samsung-a. Iako je dizajn ovog pametnog telefona možda malo kockast, on sadrži upečatljiv displej, svestrane kamere i mnoštvo softverskih poboljšanja. Da, primetićete rupu na vrhu ekrana, ali na to se možete naviknuti.

Samsung je S olovci dodao novu funkcionalnost u obliku vazdušnih akcija, koje rade u određenim podržanim aplikacijama. Iako je korisno upotrebiti S olovku kao dugme za snimanje na daljinskom upravljaču za fotoaparat, ostale gestikulacije izgledaju malo beskorisno. Galaxy Note 10 takođe uspeva da obezbedi solidno trajanje baterije, a isporučeni brzi punjač je odličan.

Možda ćete pomisliti da je Galaxy Note 10 preskup, ali znajte da može to i skuplje ukliko izaberete Note 10+ . Međutim, s obzirom na to šta nudi u pogledu performansi, Samsung-ov softverski i hardverski paket nije preterano precenjen. Ako vam ne smeta da potrošite ovoliko novca, Galaxy Note 10 je jedan od najboljih uređaja koji novac trenutno može kupiti.

Ono što je prava šteta jeste što je ovaj telefon opasno zakinut za bateriju koja je svega 3.500 mAh, što je za današnje uslove i jedan flagship prilično malo. Zakinut je i za mogućnost proširenja interne memorije microSD karticama, za šta baš ne vidimo jasno opravdanje. Nejasno je i nestajanje 3,5 mm audio jacka i sa njega i sa skupljeg Note 10+ telefona.

Ukupno gledano, radi se o dobrom telefonu koji će sigurno ispuniti većinu vaših očekivanja, za cenu koja je dosta niža od Galaxy-ja Note 10+. Nudi odličan paket funkcionalnosti i sjajan izgled na koji smo već navikli kada je u pitanju Samsung.

Uređaj na test ustupio: Samsung Srbija

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.