Samsung izdao zakrpu za problem vezan uz čitač otisaka prstiju


Samsung je juče objavio kako je izdao softversku nadogradnju koja sadrži zakrpu za bezbednosnu rupu pre nekoliko dana otkrivenu na čitačima otisaka prstiju top modela iz serije Galaxy S10 i Galaxy Note 10.

Podsetimo, nakon što otkriveno kako određene zaštite ekrana praktično poništavaju bezbednosne parametre biometrijski vitalnog dela telefona – ultrazvučnog čitača otisaka prstiju na spomenutim modelima, Samsung je izvestio kako radi na zakrpi te savetovao da vlasnici uređaja u međuvremenu ne koriste zaštitne folije.

Ovaj bezbednosni propust uzrokovao je prilično veliku zabrinutost korisnika za svoje bankovne račune, budući da je većina aplikacija koja se koristi za plaćanje i upravljanje novcem vezana upravo uz otisak prsta vlasnika.

Neke banke su tako povukle mogućnost autorizacije plaćanja otiskom prsta na Samsung-ovim uređajima, dok su neke druge privremeno potpuno obustavile funkcioniranje aplikacija, javlja Reuters.

Kad će najnovija nadogradnja stići na vaš uređaj, teško je predvideti, ali verujemo da će se to dogoditi kroz sledećih nekoliko dana. Do tada savetujemo dodatni oprez i izbegavanje korišćenja zaštitnih folija za ekran.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.