Microsoft Edge Chromium browser stiže 15. januara sa novim logom


Već duže vreme Microsoft radi na novom Edge browseru koji će biti baziran na Chromium engine-u, a sada su objavili plan da će isti biti finalno lansiran 15. januara sledeće godine.

Sa objavljivanjem "release candidate" verzije Edge Chromium browsera, Microsoft želi da demonstrira većinu finalnih radova koji bi se trebali pojaviti u zvaničnoj stabilnoj verziji ovog browsera. Nova verzija koja je dostupna za download putem Edge Insider web sajta uključuje podršku za sinhronizaciju šifri, history-a i favorites-a, kao i podešavanja za Windows, macOS, iOS i Android.

Takođe, integrisana je i nova zaštita praćenja korisnika koja je uključena odmah po instalaciji. Tu su i neke nove funkcije fokusirane ka poslovnim korisnicima, a Microsoft je iskoristio priliku da predstavi i novi logo i ikonu za Edge u obliku talasa, koju smo juče videli kada je menadžer iz odeljenja za razvoj mobilnih usluga i korisničkih iskustava Vishnu Nath objavio Twitier-u.

Novi logo predsatvlja prvi značajan pomak od klasičnog "e" loga prepoznatljivog za Microsoft-ove browsere više od 20 godina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.