Twitter-ovo brisanje neaktivnih naloga za sada se odnosi samo na EU


Priča oko Twitter-ove namere brisanja starih neaktivnih naloga vrlo brzo je dobila svoj nastavak. Kako smo već pisali na našim stranicama Twitter bi trebao da započne proces brisanja naloga korisnika koji se u tu microblogging platformu nisu ulogovali više od šest meseci. Time bi oslobođena korisnička imena bila dostupna novim korisnicima.

To je izazvalo određeno nezadovoljstvo među korisnicima pa su iz Twittera odlučili dodatno pojasniti ovu meru. Twitter napominje kako od svojih samih početaka imaju politiku brisanja neaktivnih naloga, ali kako se ona ne primjenjuje tako striktno kako je propisano, niti u redovnim vremenskim intervalima.

Najnoviji proces brisanja naloga u početku bi se odnosio isključivo na korisnike iz EU, poaebno zbog tamošnjih pravila oko privatnosti korisnika (pri čemu se prvenstveno misli na GDPR). Pre procesa brisanja naloga iz Twitter-a najavljuju kako će se pozabaviti i problemom naloga korisnika koji su preminuli, a njihovi nalozi su ostavljeni kao neki vid sećanja na njih.

Treba napomenuti da će Twitter pre samog brisanja poslati upozorenje na adrese elektronske pošte koje su poslužile za registrovanje sada neaktivnih naloga koji su predodređeni za brisanje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.