Kamera OnePlus 8 Pro telefona vidi kroz predmete i odeću


OnePlus je pre mesec dana predstavio svoj novi flagship – OnePlus 8 Pro. Sve vezano uz hardver i cenu uređaja možete saznati u našem ranijem tekstu ovde. Tema ovog puta će biti jedan (ne)zgodan feature kojeg su otkrili sami korisnici, ali ne i proizvođač uređaja, jer da jeste sumnjamo da bi kao takav bio pušten u prodaju.



Naime, živimo i radimo u vreme mnogih odredbi kojima se štite korisnička prava, dok ih istovremeno ti isti korisnici nude putem različitih društvenih mreža. I to je u redu, ko voli nek' izvoli. Ali, nedavno je otkriveno kako kamera spomenutog telefona ima mogućnost "gledanja" kroz pojedine predmete, tačnije kroz plastiku i odeću. Srećom ne u onolikoj meri koliko bi video neki protagonista holivudskog filma, ali opet dovoljno da se OnePlus 8 Pro učini delu publike zanimljivijim od ostalih uređaja na tržištu.

Otkriveno je kako odabirom filtera Photochrom kamera telefona može videti kroz tanku plastiku (kroz istu bi videli i da u nju usmjerite jači izvor svetla) i kroz pojedinu odeću (tanju) crne boje. Kako su objasnili "pronalazači" ove funkcije kamera ne vidi stvarno kroz navedene predmete, već beleži infracrveno zračenje koje je ljudskom oku nevidljivo te poput naočara za noćno gledanje ili termalnih kamera ocrtava obrise "gledanog" predmeta.

Kako se proširila vest o ovome tako su korisnici pokušali i druge telefone da nateraju da aktiviraju svoj "rendgenski vid". Guilherme Rambu je to to pošlo za rukom sa TrueDepht kamerom na njegovom iPhone-u. Dokaz o tome je objavio na Twitter-u. Postupak za aktiviranje ove funkcije na iPhone-u je nešto komplikovaniji u odnosu na OnePlus 8 Pro, iPhone mora da bude jailbreakovan.

OnePlus je odbio da službeno komentariše novootkrivene mogućnosti svog flagshipa. Ali, za očekivati je da će zbog mogućih tužbi ovaj feature nestati sa nekom od sledećih nadogradnji softvera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.