Huawei: Postojeći telefoni će nastaviti da dobijaju redovna ažuriranja


Nakon što se internetom proširila vest o mogućem prestanku Google podrške za postojeće Huawei telefona, kompanija za Huawei Central potvrđuje da će oni ipak nastaviti da dobijaju redovna ažuriranja.

Nakon što je pre neki dan istekla privremena licenca prema kojoj je Google mogao Huawei-u da isporučuje softverska ažuriranja i podršku za Google servise, za uređaje proizvedene pre 16. maja prošle godine, mnogi su se zabrinuli šta će se dogoditi sa njihovim uređajima.

Pitanje je hoće li Google te uslovno rečeno starije Huawei uređaje s Google servisima, smeti da podržava i dalje. Hoće li telefoni poput Huawei-a P30 Pro nastaviti da dobijaju bezbednosbe zakrpe od Google-a kao i buduće verzije Android-a.

Specijalizirani portal koji se bavi Huawei uređajima, dobio je umirujući odgovor putem Twitter-a. U njemu Huawei Mobile potvrđuje da će postojeći Huawei uređaji nastaviti da dobijaju redovna ažuriranja.

Potvrda od Google-a po ovom pitanju, još se čeka. Naime, Google je ranije izjavio da će podržati Huawei uređaje dok god im to američke vlasti dozvole. Američko Ministarstvo trgovine navodno nema nameru da produži isteklu privremenu licencu.

Stisak američke administracije oko Huawei-a pa i drugih kineskih kompanija koje imaju na meti, sve je čvršći. Huawei sad pod hitno mora da pronađe i rešenje za proizvodnju čipova.

TSMC im više ne sme da isporučuje Kirin čipove, a kineski  SMIC navodno nema adekvatne pogone kojima može zadovoljiti Huawei-eve potrebe. Šanse da će Huawei P50 ispod haube imati Qualcomm-ov Snapdragon nisu baš velike.

U kuloarima se priča da zbog toga nadolazeći Mate 40 i Mate 40 Pro neće ni stići u Evropu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.